Wouter Bos is de nieuwe voorzitter van de BOSK, vereniging van mensen met een lichamelijke beperking

Array

Wouter Bos, voormalig minister van Financien, is gekozen tot nieuwe voorzitter van de BOSK, de vereniging van mensen met een motorische beperking. Wouter heeft een broer gehad met de motorische beperking spina bifida (open rug)en hij is momenteel adviseur zorg bij KPMG. Hoewel hij naar eigen zeggen geen “politieke of financiele tovenaar” is, wil Wouter er als voorzitter hard aan trekken om de sociale en financiele positie van lichamelijk gehandicapten te verbeteren.

Wouter neemt het voorzitterschap over van Peter van der Vlist. Peter is verheugd dat Wouter positief reageerde op het verzoek voorzitter te worden: “Al langere tijd waren wij op zoek naar een voorzitter die met zijn of haar netwerk en ervaring een stevige bijdrage kon leveren aan het versterken van de mogelijkheden van mensen met een lichamelijke beperking. Als bestuur zochten wij echter meer dan een ‘boegbeeld’; het moest ook iemand zijn met een natuurlijke betrokkenheid bij ons werk. In de persoon van Wouter zijn beide wensen verenigd.”

Wouter heeft naar eigen zeggen een aardige bedenktijd genomen voor hij toestemde: “Ik wil meer zijn dan alleen een boegbeeld voor de vereniging. Als ik ja zou zeggen, dan zou dat dus een flinke tijdsinvestering zijn. Dat ik positief reageerde heeft twee redenen. Ik ben opgegroeid met een broer met spina bifida. Ik weet daarom uit eigen ervaring wat het betekent om een zorgintensief kind in het gezin te hebben. Ik weet zelf hoe belangrijk het is dat er een vereniging is die opkomt voor de belangen van mensen met een lichamelijke handicap, die de kennis en mogelijkheden van deze mensen en hun omgeving vergroot.

De tweede reden is de BOSK zelf. Ik heb de BOSK leren kennen als een actieve, ambitieuze vereniging die staat voor mensen met een lichamelijke beperking. Daar wil ik graag aan bijdragen. Ik denk dat er de komende jaren grote bestuurlijke vragen liggen bij patientenverenigingen en belangenbehartigers in de wereld van de zorg. De bezuinigingen hakken er in. Ik hoop dat mijn bestuurlijke ervaring zowel de BOSK als mensen met een lichamelijke beperking kan helpen om goed uit deze periode te komen.”

Wouter Bos is tot voorzitter gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering op 5 november in IJsselstein.

 

bianca

Mijn naam is Bianca Lamme en ik ben communicatieadviseur bij de BOSK. De BOSK is de vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij geven informatie over handicaps als cerebrale parese (spasticiteit) en spina bifida (open rug). We organiseren leuke, sportieve en informatieve bijeenkomsten voor leden en niet leden. We geven vier keer per jaar het BOSK Magazine uit, en twee keer per jaar het BOSK Magazine; voor jou voor jongeren met een lichamelijke beperking. Verder behartigen we de belangen van onze leden bij de politiek, zorgverzekeraars en medische centra.

Recente artikelen