Wijkverpleegkundigen eigen plek in zorgaanbod

Array

Staatssecretaris Velthuijzen van Zanten wil de rol van de wijkverpleegkundige borgen en integreren in het reguliere zorgaanbod. De mogelijkheden gaat zij onderzoeken. Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. In deze brief gaat de staatssecretaris in op de uitkomsten van de 11 proeftuinen uit het V&VN/NPCF-project ‘Versterken verpleging thuis: naar een Basisvoorzieningen Wijkverpleging’. Zij gaat ook in op de uitkomsten van het project Zichtbare Schakels, waarin V&VN partner is.

Marian Kaljouw, voorzitter V&VN is blij met de toezeggingen van de staatssecretaris: ‘Voor de structurele borging van de wijkverpleging heeft de staatssecretaris ook de NZa gevraagd een uitvoeringstoets uit te voeren over de vaste structurele financiering van de wijkverpleegkundige.. V&VN is blij dat de mogelijkheden worden onderzocht om de rol van de wijkverpleegkundige te borgen en te integreren in het reguliere zorgaanbod.’

Proeftuinen
Het rapport ‘Versterken verpleging thuis: naar een Basisvoorziening Wijkverpleging’ (link naar rapport)geeft de ervaringen weer uit 11 proeftuinen. De aanpak in de proeftuinen geeft antwoord op de vraag hoe de wijkverpleegkundige en haar team ruimte kunnen krijgen voor de zorg aan kwetsbare ouderen. De wijkverpleegkundige is daarin schakel tussen verpleging, verzorging en welzijn. Uitgangspunt is een model waarbij wijkverpleging als basisvoorziening wordt ingezet.

Meer informatie over de Fractie Wijkverpleegkundigen binnen V&VN is te vinden onder V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen