Psychiatrie Nederland opent openbaar meldpunt eigen bijdrage

Array

Psychiatrie Nederland heeft een openbaar meldpunt eigen bijdrage geopend voor clienten, naastbetrokkenen en professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Dit meldpunt is gestart na de vele reacties van clienten, naastbetrokkenen en professionals op de website van Psychiatrie Nederland. In deze reacties viel te lezen dat de invoering van de eigen bijdrage in de ggz en de daarbij komende chaos zorgt voor onrust onder clienten en professionals.

Psychiatrie Nederland wilt met het openbare meldpunt bijdragen aan de beeldvorming van de gevolgen van de eigen bijdrage. Er is voor gekozen om alle meldingen openbaar en voor iedereen zichtbaar te publiceren zodat direct zichtbaar is wat de gevolgen zijn van de eigen bijdrage. Er zijn andere meldpunten waar mensen hun zorgen kunnen uiten over de gevolgen van de eigen bijdrage, dit juichen wij ook toe. Dit meldpunt gaat echter verder. In plaats van dat de meldingen alleen binnenkomen bij het meldpunt publiceren wij de meldingen (desgewenst anoniem) op de website zodat iedereen dit kan lezen.

Wij roepen clienten, naastbetrokkenen, en professionals in de geestelijke gezondheidszorg op om hun zorgen openbaar te maken. Wij hopen op deze manier meer inzicht te krijgen in wat er speelt in de gehele ggz omtrent de eigen bijdrage. Dit kan op de volgende manier. Stuur uw verhaal naar [email protected] en vermeld hierbij of u de melding anoniem of onder uw eigen naam wilt doen. Zodra wij uw melding hebben gelezen wordt deze op een speciale plek op de website geplaatst.

Het meldpunt is hier te vinden: www.psychiatrie-nederland.nl

bron: Psychiatrie Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen