Univé Paludanus Prijs: 10.000 euro voor kwaliteitsverbetering in de zorg

Array

Univé Zorg reikt dit jaar alweer voor de 14e keer de Univé Paludanus Prijs uit. De prijs, een geldbedrag van 10.000 euro, is bedoeld voor een instelling/organisatie of persoon die met een zorgproject een zichtbaar resultaat levert aan de verbetering van de kwaliteit van zorg. De inschrijftermijn voor deze prijs is vanaf heden geopend.

Univé Zorg heeft de Paludanus Prijs ingesteld om de kwaliteit van de gezondheidszorg te benadrukken en kwaliteitsverbeteringen te bevorderen. Het gaat hierbij om verbeteringen die patienten en clienten echt zelf kunnen ervaren. Veel initiatieven op zorggebied zijn voor buitenstaanders nauwelijks zichtbaar, en Univé Zorg wil daar met de Univé Paludanus Prijs verandering in brengen.

De Univé Paludanus Prijs bestaat, behalve uit het geldbedrag van 10.000 euro, uit een professionele film over het project en een onderscheiding. Inschrijving staat in principe open voor personen en organisaties uit de hele breedte van het zorgveld, en is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 3 augustus. Op www.unive.nl/paludanusprijs zijn het deelnameformulier en de bijbehorende voorwaarden te vinden. Medio september worden de genomineerden bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt vervolgens plaats op woensdag 12 december 2012.

Eerdere winnaars waren onder meer de niet-chirurgische behandeling van morbide obesitas van VieCuri Medisch Centrum te Venlo (2011), GGZ Noord-Holland-Noord met een project dat erop gericht is patienten met een psychiatrische stoornis zoveel mogelijk in de eigen woonomgeving te behandelen (2010) en De Jutters met Grip op je Dip Online, een anonieme internetcursus voor jongeren met depressieve klachten (2009).

bron: Univé

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen