Ouders van Nu start spreekuur op Twitter

Na een succesvolle proef komt Ouders van Nu met een maandelijks deskundigenspreekuur op Twitter. Via #ovnspreekuur krijgen jonge ouders duidelijk en deskundig advies over onderwerpen die bij hen leven.

In juni 2012 lanceerde Ouders van Nu haar eerste Twitterspreekuur met consultatiebureau Jong Florence over de (op)voeding en ontwikkeling van een kind. Dit bracht een stroom aan reacties teweeg, waardoor Ouders van Nu besloot het spreekuur op structurele basis te organiseren met verschillende experts. Tijdens het spreekuur worden alle vragen gesteld aan @oudersvannu_nl onder vermelding van #ovnspreekuur. Na afloop zijn alle vragen en antwoorden na te lezen vanaf de website.

Deskundig en laagdrempelig advies
Nancy Berendsen, hoofdredacteur: “Als (aanstaand) ouder komt er ontzettend veel op je af. Vooral bij het krijgen van je eerste kind. Juist dan kun je tips van deskundigen goed gebruiken. Ook blijkt de snelheid en laagdrempeligheid van Twitter voor veel ouders uitkomst te bieden.”

Samenwerking met bijzondere experts
Een veelzijdig panel aan experts staat in de startblokken om het spreekuur te verzorgen. Op 22 augustus is er een spreekuur met gynaecologen, op 12 september opnieuw met consultatiebureau Jong Florence, op 1 oktober met twee opvoedcoaches (tijdens de Week van de Opvoeding) en op 4 oktober – tijdens de Week van de Borstvoeding – met een lactatiedeskundige.

Directe input van ouders zelf
Onderwerpen als driftbuien, voeding en niet willen slapen blijken zeer populair tijdens de voorgaande spreekuren. Nancy: “Door het spreekuur weten wij nog beter welke vragen er spelen bij de doelgroep. Doordat er tweerichtingsverkeer mogelijk is, krijgen we directe input van ouders zelf, in haar puurste vorm. En natuurlijk gebruiken we die input weer voor artikelen in het tijdschrift.”

Bekijk het volledige overzicht van alle geplande spreekuren op: www.oudersvannu.nl/twitterspreekuur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen