Officiële opening MijnRadbouddossier

Op 27 augustus a.s. wordt MijnRadbouddossier van 12.00 tot 13.00 uur officieel geopend tijdens een speciale Radboud-talkshow in de hal hoofdingang van het UMC St Radboud.

Het online raadplegen van de eigen medische gegevens stelt patienten nog beter in staat om samen met de zorgverleners te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte. Over deze mogelijkheid praat opiniemaker en discussieleider Piet-Hein Peeters met Jopie Verhoeven, voorzitter van de  Nederlandse Patienten Consumenten Federatie, Cathy van Beek, lid Raad van Bestuur van het UMC St Radboud en Martin Hoogboom, gebruiker van MijnRadbouddossier.  Jan Kremer, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde van het UMC St Radboud en grondlegger van online zorgcommunities,  treedt op als taf st Radboud,elheer van Piet-Hein Peeters.
Belangstellenden zijn van harte welkom de Radboud-talkshow bij te wonen. De opening is ook live te volgen via de website van het UMC St Radboud, www.umcn.nl

MijnRadbouddossier
Sinds de openstelling van MijnRadbouddossier in april 2012 maken al ruim vierduizend patienten gebruik van de mogelijkheid om online hun medische gegevens te raadplegen.

Patienten kunnen met hun DigiD inloggen op hun MijnRadbouddossier via een speciale button op www.umcn.nl. In dit dossier staan op dit moment labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn zijn ook röntgenfoto’s en aantekeningen te raadplegen.

Omwille van de veiligheid en bescherming van de persoonlijke gegevens moeten patienten zich eerst eenmalig persoonlijk bij het voorlichtingscentrum van het ziekenhuis aanmelden met een geldig identiteitsbewijs, Digid inloggegevens mét sms-verificatie en hun mobiele telefoon. Dan wordt de inzage actief gemaakt en kunnen patienten daarna inloggen zo vaak als ze willen.

Patienten die nog geen DigiD met sms-functie hebben, moeten die eerst aanvragen via de website www.digid.nl

bron: UMC St Radboud