Mening patient telt bij beoordelen geriatrische revalidatie

Array

Vanaf januari 2013 valt de revalidatiezorg voor ouderen onder de zorgverzekeringswet (Zvw) in plaats van de AWBZ. Deze overheveling vraagt veel activiteiten zoals de ontwikkeling van zogenaamde prestatie-indicatoren; de ‘meetlat’ waarlangs de kwaliteit van de revalidatie beoordeeld wordt.

Patientenfederatie NPCF verzorgt de inbreng vanuit het perspectief van de patient/mantelzorger, en inventariseerde daarvoor bij ouderen die zo’n revalidatietraject hebben doorlopen wat zij belangrijk vinden: wat zijn hun doelen, wat vinden zij goede revalidatiezorg en waar zien ze  verbetermogelijkheden. Patienten gaven het volgende aan:

* De revalidatie moet aansluiten op de doelen van de patient
* De inhoudelijke kwaliteit van de revalidatie moet goed zijn
* Patienten/mantelzorgers worden betrokken bij beslissingen
* Vlotte faseovergangen, zonder onnodig oponthoud

Zie voor meer informatie het rapport (pdf, 335kB) »»
Bovenstaande vier voorwaarden tellen mee voor de verdere ontwikkeling van prestatie-indicatoren voor de geriatrische revalidatiezorg. Als eerste vindt een invitational conference, met beroepsbeoefenaren, branche-organisaties en patientenorganisaties plaats.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen