Conceptregeerakkoord naar fracties

Array
Als de fracties van VVD en PvdA akkoord gaan met de maatregelen kan het nieuwe kabinet snel beedigd worden. De onderhandelingen over het conceptregeerakkoord zijn nu officieel afgerond. Meest opvallende voor de zorg is dat de zorgtoeslag verdwijnt. De zorgpremies worden inkomensafhankelijk. Edith Schippers blijft minister van VWS. Wie staatsecretaris VWS wordt is nog niet bekend geworden. Verder zal nieuwe kabinet van VVD en PvdA bestaan uit 13 ministers. Dat is er één meer dan nu. Er is een nieuwe post Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De liberalen leveren zeven ministers, de sociaaldemocraten zes.

VVD-Tweede Kamerlid en ex-Europarlementarier Jeanine Hennis gooit volgens ingewijden hoge ogen om minister van Defensie te worden. Ze wordt de eerste vrouw op dit departement. Haar partijgenoot Henk Kamp gaat Economische Zaken doen en VVD-fractieleider Stef Blok wordt minister van Wonen en Rijksdienst. Amsterdamse PvdA-wethouder Lodewijk Asscher vicepremier en minister van Sociale Zaken. De PvdA-Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ronald Plasterk en Frans Timmermans krijgen respectievelijk Financien, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken.

Voormalig PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen gaat naar Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ex-PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker wordt minister van Onderwijs. De VVD’ers Ivo Opstelten, en Melanie Schultz blijven respectievelijk op Justitie  en Verkeer.

De fracties worden morgenochtend geïnformeerd over het regeerakkoord. Om 10.00 uur komen de fracties bij elkaar. Hoe lang de fractievergaderingen duren, is onduidelijk. Rutte en Samsom zouden eigenlijk om 13.00 uur weer verder praten, maar dat kan ook later worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen