Genomineerden Games For Health Europe Award bekend

0
310

Gisteravond heeft de jury van de Games for Health Europe Award 2012 de genomineerden bekend gemaakt. De genomineerden zijn:

ABCDE sim: speelt op een afdeling spoedeisende hulp (SEH) van een gemiddeld provinciaal ziekenhuis. De speler is de behandelend arts op de afdeling en heeft steeds één verpleegkundige tot zijn/haar beschikking. In de game heeft de speler alle middelen en apparatuur tot zijn/haar beschikking die aanwezig zijn op een normale SEH.

Ticket to Ride:  richt de focus op mensen met fysieke beperkingen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Doel van dit game is om de angsten van deze doelgroep bij het gebruik van openbaar vervoer te beperken. Dit door middel van het leren omgaan met onverwachte situaties.

Ambulance control: In de game Ambulance Control kruipen spelers in de huid van een 112-centralist om zo zelf te ervaren hoe moeilijk deze baan is, maar vooral ook hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te maken.

De jury van de Games for Health Award bestaat uit:
– Marlies Schijven, chirurg in het AMC-Amsterdam en voorzitter van de Dutch Society for Simulation in Healthcare.
– Jeroen van Mastrigt, voorzitter van het bestuur van Dutch Game Garden.
– Peter Hofstede, directeur game development bij Spil Games

Marlies Schijven won onlangs zelf een prijs tijdens de Vodafone Mobiles for Good challenge in de categorie Healthy Aging. Zij ontving die prijs voor haar app die ouderen moet begeleiden bij hun bezoek aan het AMC.

Game in de City

Game in the City en de Dutch Game Awards zijn initiatieven van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met partners als Dutch Game Garden, Immovator, Syntens, HKU, Control Magazine, iZovator en Games For Health Europe. Game in the City is mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. Dit jaar viert Game in the City haar eerste lustrum.
Games for Health Europe 2012

Tijdens Games for Health Europe 2012 krijgen de genomineerden de kans hun ontwerp te presenteren aan alle deelnemers. Games for Health Europe vindt plaats aanstaande maandag en dinsdag, 5 & 6 november in het Muziekgebouw aan het IJ – Amsterdam. Inschrijven voor deelname is nog steeds mogelijk. \

RELEVANTE INTERNET INFORMATIE:

http://www.gamesforhealtheurope.org/program/speakers2012
http://www.gamesforhealtheurope.org/gfheu-award-2012-submissions
http://www.gamesforhealtheurope.org/registration
http://gameinthecity.nl/2012/
http://www.dutchgameawards.nl/2012/category/games-2012/

Via Medicalfacts kunt u een korting op de inschrijving krijgen door gebruik te maken van de code CPZGFH12. U kan zich inschrijven op http://www.gamesforhealtheurope.org/registration

Vorig artikel‘Operatie Live’ in het AMC
Volgend artikel10% minder bezoek aan fysiotherapeut
Rene is consultant op het snijvlak productontwikkeling en gezondheidszorg/projectmanager valpreventiebus/multitasker/outofthebox denker/innovator/ Eusamed bv/ Op twitter@Lodewijkjes Netherlands, Rijswijk (Gld) René Luigies heeft 30 jaar ervaring in nationale- en internationale marketing en business development in de medische sector. Die ervaring strekt zich uit van de farmaceutische industrie tot de medische apparatuur. In 2001 startte hij zijn eigen bedrijf in Nederland. Na de succesvolle introductie van een product op het gebied van pijnbestrijding, heeft dit bedrijf zich verder ontwikkeld tot specialisatie op het snijvlak van product ontwikkeling en gezondheidszorg. Bekende succesvolle producten zijn de OHRA valpreventiebus en de OOGbus van het Oogzorgnetwerk en CZ. Binnen het bedrijf is een groot netwerk aanwezig met de belangrijkste stakeholders in de gezondheidszorg, zoals zorgverzekeringen en overkoepelende organisaties, overheid, zorgverleners, hogescholen, universiteiten en het MKB. Op dit moment wordt dit netwerk ingezet voor eigen consultancy activiteiten, en voor zijn functie als zorginnovatiemakelaar voor Health Valley. Een volledig cv is te vinden op LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/reneluigies En René Luigies is te volgen op twitter: @Lodewijkjes Valpreventie2.0 In 2007 is het OHRA valpreventie project gestart. Dit was het resultaat van een product concept dat ik samen met iemand uit de thuiszorg en een huisarts aan OHRA presenteerde. OHRA heeft dit project volledig gefinancierd. Dit project is volledig door mij opgezet en uitgewerkt, respectievelijk gemanaged. Ook de uitwerking van de resultaten zijn door mij gedaan. Het OHRA valpreventieproject heeft geresulteerd in een afname van 35% van het aantal valincidenten op een groep van 1561 mensen. De kosten voor de landelijke uitrol bleken te hoog voor zorgverzekeraar CZ, die OHRA heeft overgenomen. Daarmee staakte het project. In het kader van eHealth heb ik toen Valpreventie2.0 bedacht. Een internet applicatie, waarmee ouderen zelf een risicoanalyse kunnen doen, vervolgens een advies krijgen om dat risico te verminderen en vervolgd worden of zij de adviezen ook opgevolgd hebben en of zij hulp/ondersteuning nodig hebben. Daarbij een vervolg door middel van registratie van het aantal valincidenten. Inmiddels heb ik het NIPED bereid gevonden om valpreventie2.0 te realiseren. In mijn presentatie zal ik ingaan op het proces van valpreventie 1.0 naar de realisatie van valpreventie 2.0. De obstakels, de overwegingen, de weg naar de juiste partners, de financiering, het vinden van stakeholders, en de implementatie in de gezondheidszorg. En een korte visie geven op valpreventie 3.0, waar al gesprekken over gevoerd worden.