Promotie: Kortere opnameduur in Nederlandse ziekenhuizen

Array

Ziekenhuizen verschillen aanzienlijk in opnameduur. Om de opnameduur te verkorten, is het belangrijk dat het zorgproces optimaal is ingericht. Dat houdt vooral in: voorkomen van onnodige wachttijden en goede samenwerking en communicatie tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverleners en patient. Bovendien moet de ziekenhuiszorg goed aansluiten naar vervolginstellingen of thuiszorg.

Daarnaast is de kwaliteit en veiligheid van de verleende zorg van groot belang, zodat het herstel optimaal verloopt en er zo min mogelijk complicaties – met als gevolg: langere opnameduur – optreden. Werken aan kortere opnameduur betekent dus vooral: werken aan betere kwaliteit en veiligheid van de zorg. Ine Borghans laat in haar onderzoek zien in welke mate er nog opnameduurverkorting mogelijk is in Nederlandse ziekenhuizen, op welke wijze professionals de opnameduur verkorten en hoe de patienttevredenheid is bij kortere opnameduur.

Biografie
Ine Borghans (Geleen, 1962) studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Ze verrichtte bovenstaand onderzoek op de afdeling IQ healthcare van het UMC St Radboud. Ze is werkzaam als adviseur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

woensdag 12 december 2012
Tijd 13:00
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus mevrouw drs. H.J. Borghans
Promotors prof. dr. G.P. Westert
Copromotors dr. R.B. Kool
Titel promotie Reducing hospital length of stay – by improving quality and safety of care?

bron: RU

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen