Pers- en publiekspresentatie boek “Hoera! Ik heb ADHD..”

Array

Dit is een origineel bericht van BK Creative Communications

Op 28 februari wordt het boek “Hoera! Ik heb ADHD” van Frank van Strijen, Jan van Oosten en Maureen van Strijen gepresenteerd aan pers en publiek. De gekozen locatie is de theaterschool van Rotterdam. Sprekers zijn o.a. Patrick Kicken (Radio DJ bij Veronica), Anne van der Heide (maker van de film Brammetje Baas) en Frank van Strijen (auteur van het boek).

dv560025Gefeliciteerd meneer! U hebt ADHD…’ Breed glimlachend schudt de psychiater mij de hand en hij begint mij prachtige verhalen te vertellen over de vele voordelen van ADHD. Met grote ogen zit ik de beste man aan te kijken. Als hij op een gegeven moment stilvalt, neem ik schoorvoetend het woord: ‘ADHD? Dat is toch een ziekte?’, spreek ik zacht … De psychiater barst in lachen uit. ‘Meneer, u moet niet alles geloven wat ze u vertellen’, en hij geeft mij wat namen en adressen van mensen die me kunnen helpen het maximale voordeel uit mijn ADHD te halen. Bij het verlaten van de spreekkamer schudt hij mij nogmaals de hand. ‘Nogmaals gefeliciteerd, u bent maar een bofkont. U realiseert zich dat misschien nu nog niet, maar dat komt gaandeweg vanzelf.’

Stel je eens voor dat iemand bovenstaande reactie had gekregen toen er bij hem/haar ADHD gediagnosticeerd werd. Wat een wereld van verschil met de manier waarop ADHD’ers vandaag de dag hun diagnose te horen krijgen.

Hoera! Ik heb ADHD rekent af met een aantal aannames die het leven met ADHD negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld dat ADHD een ziekte of een stoornis is. Dit boek beweert het tegendeel. ADHD kan iemand juist in staat stellen tot het leiden van een uniek en uitdagend leven. Niet ondanks de ADHD, maar dánkzij de ADHD.

Hoera! Ik heb ADHD bevat meer dan 100 tips, nieuwe inzichten, voorbeelden en ervaringen die helpen om het maximale uit ADHD te halen. Niet alleen voor de ADHD’er, maar juist ook voor de omgeving.

“Hoera! Ik heb ADHD..” is geschreven door Frank van Strijen in samenwerking met Jan van Oosten en Maureen van Strijen

Sprekers
De boekpresentatie wordt ingeleid door een aantal sprekers die, vanuit verschillende invalshoeken, hun visie op een positieve ADHD beleving geven. Aan het woord komen o.a. Patrick Kicken, Radio DJ bij Veronica. Patrick is onlangs tot de ontdekking gekomen dat hij zelf ADHD heeft. In plaats van zich te schamen en het te verbergen, komt hij openlijk uit voor zijn ADHD. Het eerste exemplaar van het boek zal worden uitgereikt aan Anne van der Heide, maker van de (kinder) film Brammetje Baas. Brammetje Baas gaat over een gezin waarin een van de kinderen ADHD heeft, zonder dat dit overigens zo wordt benoemd. In de film worden obstakels, maar vooral de mooie en uitdagende kanten van ADHD belicht. Ook komt de auteur van “Hoera! Ik heb ADHD, Frank van Strijen, zelf aan het woord.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen