Ruwaard van Putten Ziekenhuis moet fors bezuinigen door tegenvallende inkomsten

Array

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse moet fors bezuinigen vanwege tegenvallende inkomsten. De directie schrapt mogelijk tien procent van de in totaal 650 voltijdsbanen. Een deel van het personeel zijn baan door gedwongen ontslag. Het personeel is dinsdagmiddag geïnformeerd over de plannen, die nog met de ondernemingsraad en de bonden moeten worden uitgewerkt.

De bezuinigingen zijn nodig, omdat minder patiënten naar het ziekenhuis komen. Dat is mede het gevolg van de problemen op de afdeling cardiologie. Door het sluiten van die afdeling komt er minder geld binnen. Bovendien mijden meer patiënten het ziekenhuis voor andere behandelingen.

ruwaard-van-putten1Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is al in gesprek met het Maasstad Ziekenhuis en Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland over een reddingsplan. Eind maart moet duidelijk worden hoe dat eruit ziet. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis kan niet zelfstandig voortbestaan.Daarnaast is het Openbaar Ministerie is een onderzoek naar het functioneren van de cardiologen. Justitie ontving 25 aangiften. Ook dienden bijna honderd mensen een schadeclaim via advocaten in. Volgens letselschade-advocaat Rob Vermeeren kunnen de claims oplopen tot meer dan een miljoen euro. Ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid is een onderzoek begonnen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen