JBZ en Bernhoven versterken samenwerking

Array

JBZ Bernhoven

Op bijgaande foto ziet u links Peter Bennemeer, lid Raad van Bestuur Bernhoven en rechts Peter Langenbach, lid Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Op 7 maart 2013 hebben de raden van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van diagnostisch onderzoek. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat de komende vier jaar al het diagnostisch onderzoek op het gebied van Pathologie, Medische Microbiologie en Nucleaire Geneeskunde verzorgen voor Ziekenhuis Bernhoven. De ziekenhuizen werken al langer samen. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst bekrachtigt de samenwerking en breidt deze verder uit.

Peter Bennemeer, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Bernhoven, tijdens de ondertekeningsbijeenkomst: “Op het niveau van de medische staf is er tot wederzijdse tevredenheid een nauwe samenwerking met de pathologen en medisch microbiologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De laboratoria van het Jeroen Bosch Ziekenhuis leveren ons goede service en kwaliteit. De samenwerking op het gebied van nucleaire geneeskunde wordt nu geïntensiveerd, zodat voor ons een aantrekkelijk dienstenpakket is ontstaan”.  Ook Peter Langenbach, lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is blij: ”De samenwerking met Ziekenhuis Bernhoven is belangrijk voor de werkgelegenheid in ’s-Hertogenbosch. Bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis is namelijk rekening gehouden met deze regionale samenwerking. Het is logisch dat we samen met Ziekenhuis Bernhoven opnieuw kritisch hebben gekeken naar de samenwerkignsvoorwaarden en wij zijn blij, dat wij onszelf daarin opnieuw hebben kunnen bewijzen.”

 

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

 

 

Ziekenhuis Bernhoven

Ziekenhuis Bernhoven is ontstaan uit een fusie van de ziekenhuizen in Oss en Veghel. Het ziekenhuis betrekt op 30 maart 2013 een nieuw gebouw in Uden-Noord. Het ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van 250.000 inwoners. In Bernhoven werken circa 120 leden van de medische staf en 2100 medewerkers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen