Snel op de been na een orthopedische operatie

Array

OK annatommieLaurens en annatommie starten intensieve samenwerking
Een heup- of knie-operatie ondergaan en na een verblijf van enkele dagen in een gespecialiseerde locatie snel naar huis om verder te revalideren: vanaf juni is dit mogelijk in Rotterdam. Zorgorganisatie Laurens en annatommie, een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie, MRI en fysiotherapie, slaan de handen ineen om operatie en revalidatie zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen.

Laurens heeft in de regio Rotterdam al tientallen jaren ervaring met revalidatie. Hans Stravers, directeur Innovatie & Ontwikkeling bij Laurens: “Vanwege deze ervaring was Laurens een logische keuze voor annatommie, toen dit behandelcentrum op zoek ging naar een samenwerkingspartner in Rotterdam. In april hebben we de samenwerkingsovereenkomst ondertekend en vanaf juni gaan we de eerste patiënten opnemen.” Jacco Vroegop, manager Zorg&OK van annatommie:  Patiënten zullen bij Laurens sneller, beter en passender revalideren dan in een ziekenhuis –of kliniekomgeving. Ik zie de samenwerking als een verdere uitbreiding van patiëntgerichter zorgmaatwerk.

Optimaal revalideren
Een patiënt die door een orthopedisch chirurg van annatommie wordt geopereerd, verblijft eerst een dag in het Park Medisch Centrum, waar de chirurgen van annatommie werken. Daarna gaat de patiënt voor drie of vier dagen naar Laurens Avanze, een kleinschalige zorglocatie in Capelle aan den IJssel die is gespecialiseerd in de zorg voor mensen die na een ziekenhuisverblijf revalideren. Stravers: “Onze verpleegkundigen en fysiotherapeuten hebben veel ervaring met mensen die heup- of knieoperaties hebben ondergaan. Zij weten dus precies hoe ze hen optimaal kunnen helpen bij hun herstel. En omdat Laurens Avanze slechts een paar kilometer van het Park Medisch Centrum vandaan ligt, kunnen de orthopedisch chirurgen van annatommie gemakkelijk en snel ter plaatse zijn wanneer dat nodig is.”

Kleinschalig
Vanaf juni zullen iedere week één of twee patiënten van annatommie enkele dagen in Laurens Avanze verblijven. “Zij kunnen aan hun herstel werken in een stijlvolle, kleinschalige omgeving, die van alle gemakken is voorzien en die rustig en landelijk is gelegen. We zien dat steeds meer mensen die een nieuwe knie of heup krijgen, graag op deze manier willen herstellen van de operatie. Dankzij onze samenwerkingsovereenkomst met annatommie is het verblijf in Avanze onderdeel van de behandeling, ook in financieel opzicht. Het verblijf wordt dus vergoed door de zorgverzekering.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen