VUmc versterkt team longchirurgie

Array

VUmc* Ervaren hartlongchirurg Jaap Kloek komt naar VUmc
* Werving nieuwe longchirurgen
* Longchirurg Rick Paul gaat weer opereren

De raad van bestuur van VUmc maakte gisteren bekend dat het team longchirurgie op korte termijn wordt versterkt.

De ervaren hartlongchirurg Jaap Kloek komt per direct naar VUmc. Het contract met hem is vorige week getekend. Jaap Kloek heeft ruim 30 jaar ervaring opgebouwd binnen de hart- en longchirurgie, grotendeels bij het AMC. Hij gaat bij VUmc zijn expertise inbrengen in het bestaande team, zal operaties uitvoeren en ook bijdragen aan de opleiding van artsen. In februari jl. werd de longchirurgie ondergebracht bij de afdeling cardiothoracale chirurgie onder leiding van Alexander Vonk. In deze nieuwe situatie groeit VUmc toe naar het concept van alle universitair medische centra in Nederland. Het team van Alexander Vonk en Jaap Kloek zal nauw samenwerken met de longartsen van VUmc onder leiding van Anton Vonk Noordegraaf.

Longchirurg Rick Paul gaat deelnemen aan de opererende teams. VUmc is daarnaast gestart met de werving van nieuwe longchirurgen. Naar verwachting zullen zij op korte termijn het bestaande team komen versterken.

VUmc verricht op jaarbasis meer dan 350 longgerelateerde ingrepen. Het chirurgisch team is zo samengesteld dat het ook de verwachte groei op het gebied van longoperaties kan opvangen.

VUmc ziet ook twee longchirurgen vertrekken naar andere ziekenhuizen. Per 1 juli a.s. treedt Koen Hartemink in dienst van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam; per 1 september a.s. treedt Wolter Oosterhuis in dienst van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen