Ruwaard van Putten Ziekenhuis scoort bovengemiddeld op landelijke veiligheidsthema’s

Array

ruwaardHet Ruwaard van Putten Ziekenhuis is verheugd met de cijfers uit het EMGO/Nivel rapport over patiëntveiligheid. De cijfers laten zien dat de inspanningen voor betere patiëntveiligheid effect hebben. Het Ruwaard scoort bovengemiddeld, vergeleken met andere Nederlandse ziekenhuizen.

Maandag publiceerde NVZ Ziekenhuizen een onderzoek naar patiëntveiligheid in Nederlandse ziekenhuizen. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werkt, net als de meeste andere ziekenhuizen in Nederland, aan tien programma’s waardoor de patiëntveiligheid verbeterd wordt.

Scores Ruwaard per mei 2013
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis scoort op de tien programma’s tenminste gelijk aan de landelijke trend. Op acht van deze programma’s scoort het Ruwaard tenminste 80%, op vijf daarvan zelfs maximaal. Voor de programma’s voorkomen van wondinfecties, verminderen van bloedbaaninfecties en het veilig toedienen van hoge risicomedicatie scoort het Ruwaard beter dan het landelijk gemiddelde. Op de andere gebieden loopt het Ruwaard in de pas met de andere ziekenhuizen.

Verbetering
Met deze cijfers bewijst het Ruwaard dat verbetering van kwaliteit en patiëntveiligheid vastgehouden en uitgebreid wordt. Ziekenhuisbreed wordt gewerkt aan verbetering van werkprocessen en afspraken waardoor de kwaliteit van patiëntenzorg en patiëntveiligheid constant toeneemt. De opheffing van het verscherpt toezicht van IGZ is hier mede een bewijs van. Daarnaast steunen inwoners, artsen en verloskundigen het ziekenhuis: op initiatief van de gemeente Spijkenisse werden ruim 17.000 handtekeningen voor behoud van de spoedeisende hulp opgehaald. Deze handtekeningen werden vanmiddag aangeboden aan de voorzitter van de Vaste Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie over het VMS Veiligheidssysteem vindt u op de website van NVZ Ziekenhuizen:
http://www.nvz-ziekenhuizen.nl/actueel/876-vms-partners-boeken-goede-resultaten-met-patientveiligheid
http://www.nvz-ziekenhuizen.nl/over-de-branche/resultaten-quick-scan/

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen