KNMG ondersteunt oproep LHV aan IGZ tot voortzetten onderzoek

Array

In de zaak rond huisarts Tromp roept de LHV de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op tot het voortzetten van het onderzoek naar het handelen van huisarts Tromp. De KNMG heeft ook contact met de IGZ en ondersteunt deze oproep.

Huisarts Tromp heeft zich van het leven beroofd kort nadat hij contact had gehad met het Openbaar Ministerie over een strafrechtelijk onderzoek naar hem. In de week voorafgaand was de betreffende huisarts op non-actief gesteld door de IGZ. arts-onderzoekerDeze zaak leidt tot veel vragen en onrust, ook rond euthanasie en palliatieve sedatie. Het is dan ook van groot belang dat de feiten helder worden.

De LHV heeft meerdere malen contact gehad met IGZ, waarbij de huisartsenvereniging heeft aangedrongen op heldere communicatie. Onder andere om ervoor te zorgen dat huisartsen in de toekomst duidelijkheid hebben over de werkwijze en afwegingen van de Inspectie. Mede hierom vindt op korte termijn bestuurlijk overleg plaats tussen LHV en IGZ.

De LHV en haar leden vragen zich af hoe de Inspectie de afweging heeft gemaakt om Tromp op non-actief te stellen. Wat daarvoor de inhoudelijke gronden waren en wat de proportionaliteit was van de ingezette acties. De LHV roept de IGZ nu op om hierover openheid van zaken te geven.
Condoleanceregister
Op eigen initiatief heeft een aantal collega-huisartsen een condoleanceregister geopend. Huisartsen kunnen het register tekenen op HAweb.

Naast de LHV roept daarom ook de KNMG de IGZ op om het onderzoek voort te zetten en zo snel mogelijk openheid van zaken te geven.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen