IXORG tandenverzekering biedt schijnzekerheid

Array

De nieuwe tandartsverzekering IXORG heeft kenmerken van een woekerpolis. Er wordt slechts een zeer beperkt bedrag gespaard en er wordt een veel te hoge verwachting omtrent de dekking gewekt. Dat stelt Wilfred Mooij van zorgvergelijkingssite www.goedkope-zorgverzekering.nl na bestudering van de premies en voorwaarden van de net gelanceerde tandartsverzekering.

“Het is een goede zaak dat nut en noodzaak van een tandartsverzekering ter discussie wordt gesteld. Het is in veel gevallen inderdaad een overbodige verzekering. tandartsVerzekerden betalen zodanig veel premie dat ze beter zelf voor de kosten van de tandarts kunnen sparen. En als er echt een calamiteit gebeurt is de dekking nog beperkt ook. Daarentegen begrijpen verzekeraars ook dat verzekerden die 2 keer per jaar naar de tandarts gaan altijd een minimaal bedrag claimen. Denk dus goed na voordat je een tandartsverzekering afsluit.

Echter het middel dat Ixorg lanceert is erger dan de kwaal. Ixorg rekent maar liefst e. 4,85 per persoon per maand aan overhead en calamiteitendekking terwijl een kies die door het eten van een nootje afbreekt niet eens is verzekerd. Ook tandheelkundige kosten ten gevolge van een ziekte, deelname aan wielrenwedstrijden en nog veel meer andere oorzaken zijn uitgesloten. Op de website stelt Ixorg meerdere malen dat calamiteiten wereldwijd voor 100% zijn verzekerd en zet daarmee de consument 100% op het verkeerde been.

Waar een gewone gezinsongevallenverzekering voor minder dan honderd euro per jaar een heel gezin verzekert tegen overlijden, invaliditeit en tandheelkundige kosten door een ongeval is een gezin met een paar kinderen bij Ixorg al veel meer dan honderd euro per jaar kwijt aan overheadkosten. Er is dan nog geen dubbeltje gespaard voor het periodieke tandartsconsult. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar zonde van het geld.” aldus Mooij.

Wilfred Mooij

Recente artikelen