Al in 2005 heeft MST klachten gehad over verkeerde diagnoses en behandelingen Jansen Steur

Array

Kingma houdt voet bij stuk, Zijlstra schaamt zich
Voormalig bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente bleef ook dinsdag, tijdens de behandeling van de zaak Jansen Steur voor het Regionaal Medisch Tuchtcollege in Zwolle, bij zijn bewering dat hij vóór 2009 niet heeft geweten van de foute diagnoses van de oud-neuroloog, dat stelt letselschade-expert Yme Drost. Herre Kingma verweerde zich met de opmerking dat hij bij zijn aantreden in 2006 een ‘ziekenhuis in chaos’ aantrof. “Dat had prioriteit bij ons. Jansen Steur zat niet echt op het netvlies. En ook als inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (de functie die Kingma voor zijn aantreden in het MST bekleedde) was ik niet van zijn zaak op de hoogte.” Drost hield ook voor het tuchtcollege vol dat Kingma vóór 2009 van de handelwijze van Jansen Steur op de hoogte moet zijn geweest. Het kan niet anders dat hij er weet van heeft gehad, aldus Yme Drost. Al in 2005 heeft het ziekenhuis klachten ontvangen over verkeerde diagnoses en behandelingen door Jansen Steur.”

Herre KingmaKingma is door enkele voormalige patiënten van Jansen Steur aangeklaagd. Kingma wordt door de klagers verweten, dat hij pas in een heel laat stadium actie heeft genomen, terwijl hij al veel eerder bekend was met de foute diagnoses en behandelingen van Jansen Steur.

De ontkenning van Kingma past volgens Yme Drost in de “doofpottencultuur” van het MST.

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle doet in de zaak tegen de voormalige bestuurders van het MST op 10 januari 2014 om 12.30 uur uitspraak.

Bron: Drost Letselschade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Al in 2005 heeft MST klachten gehad over verkeerde diagnoses en behandelingen Jansen Steur"

  1. Siegfried van Hoek

    Sie haben es nicht gewuscht Here Kingma?

    Goh toch wel opmerkelijk gezien het totale dossier en de verslagen commissie Lemstra I en II, over een problematik die al speelt vanaf 2003 betreft het negeren van casi, en dan niet te spreken over de casi die verjaard zijn etc. die nog veel verder terug gaan…. Maar bent u dan eigenlijk geheel en al niet geschikt voor uw functie bij het MST, opvolgende IGZ en nadat de schadalen uitbreken wederom het MST? Ich achten Sie mitgultig. Nu de rechter nog.

    Ter nagedachtenis aan Mw. G.G.H. de Blanco-Oude Egberink. @Sra 0151220: R.I.P.

Comments are closed.

Recente artikelen