GSK lanceert wereldwijd consortium met zes gerenommeerde kankeronderzoekcentra

Array

Oncology Clinical and Translational Consortium (OCTC) betrekt centra in Nederland, VS, Canada, Frankrijk en Spanje.
Vandaag maakt GlaxoSmithKline (GSK) de oprichting van het Oncology Clinical and Translational Consortium (OCTC) bekend, een wetenschappelijk samenwerkingsverband tussen zes internationaal gerenommeerde integrale kankercentra. In Nederland gaan het Antoni van Leeuwenhoek en GSK samenwerken.

Naast de Nederlandse samenwerking nemen de volgende centra deel: Gustave Roussy (Villejuif, Frankrijk), University of Texas MD Anderson Cancer Center (Houston, VS), Memorial Sloan – Kettering Cancer Center (New York, VS), Prinses Margaret Cancer Centre , University Health Network (Toronto, Canada) en Vall d’Hebron Instituut voor Oncologie – VHIO (Barcelona, Spanje). kankerMet de oprichting van het consortium onderstreept GSK haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van innovatieve therapieën. Door samen te werken met externe partners wil GSK wetenschappelijke innovatie toegankelijk maken, cultiveren en stimuleren.

GSK bouwt met de vorming van het OCTC consortium verdere deskundigheid op over preklinische, translationele en klinische ontwikkeling van nieuwe antikanker therapieën waaronder kinase remmers, epigenome modulerende verbindingen en immunotherapie. Dit zijn de belangrijkste aandachtsgebieden van GSK’s onderzoek naar kankermedicatie. De centra krijgen door deze samenwerking toegang tot onderzoeken van GSK die nog in de pijplijn zitten. Met dit consortium is er de mogelijkheid de volgende generatie van nieuwe oncologische therapieën in een stroomversnelling te brengen. OCTC wil de wetenschappelijke samenwerking tussen de leden en GSK bevorderen.

De selectie van deze kankercentra voor het consortium is gemaakt op basis van het internationaal leiderschap. De afzonderlijke leden voldoen aan dit criterium alsmede hun deskundigheid in oncologisch onderzoek. De leden zien toe op de onderlinge operationele afstemming en werken samen aan processen om de hoogste kwaliteitsnormen voor het verzamelen van biologische monsters, evenals de doen van biomarker en klinisch onderzoek te waarborgen.

“Elke OCTC aangesloten instelling is internationaal erkend als een leider in klinisch en translationeel onderzoek,” aldus Rafael Amado, Hoofd Oncologie R&D bij GlaxoSmithKline. “Het consortium en GSK ontwerpen samen onderzoeksprogramma’s en voeren die vervolgens samen uit op een gerichte en snelle manier, zodat we nieuwe diagnostische instrumenten en medicijnen kunnen ontwikkelen waarmee we patiënten met kanker beter kunnen behandelen.”

OCTC houdt zich bezig met Fase I / II monotherapie en nieuwe combinatie trials met GSK en doelgerichte immunotherapie, translationele en preklinische studies.

Bron: GSK

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen