Aankondiging Algemene Rekenkamer: Bezuiniging op de zorgtoeslag

Array

De Algemene Rekenkamer brengt effecten van diverse bezuinigingsmaatregelen van het kabinet in kaart en publiceert op donderdag 13 februari 2014 om 17.30 uur een eerste onderzoek naar een van de belangrijkste bezuinigingen van het vorige kabinet, die op de zorgtoeslag.

De Algemene Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de budgettaire en maatschappelijke effecten van een van de belangrijkste bezuinigingen van het kabinet-Rutte/Verhagen, die van Euro 600 miljoen op de zorgtoeslag. Deze bezuiniging maakt onderdeel uit van een pakket van maatregelen van Euro 18 miljard. geld-en-zorg-212Samen met bezuinigingsmaatregelen die daarvoor zijn getroffen en die het huidige kabinet-Rutte/Asscher heeft aangekondigd is het streven de uitgaven van de rijksoverheid met opgeteld Euro 51 miljard terug te dringen in 2017.
In een reeks van compacte publicaties zal de Algemene Rekenkamer de komende maanden een aantal van deze maatregelen en hoe deze in de praktijk uitpakken belichten. Op onze website zal een webdossier opgebouwd worden (‘Bezuinigingen in zicht’) waar de komende tijd de uitkomsten van deze onderzoeken terug te vinden zijn.

De eerste publicatie gaat over de bezuiniging op de zorgtoeslag. Dit onderzoek bevat ook de uitkomst van een doorrekening die het Centraal Planbureau op verzoek van de Algemene Rekenkamer heeft gemaakt over de inkomenseffecten van deze maatregel.
De bestuurlijke reactie van de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en van Financiën op de bevindingen van dit onderzoek is samengevat in de publicatie opgenomen en wordt integraal op www.rekenkamer.nl gepubliceerd.

Bron: Algemene Rekenkamer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen