Mensen werkzaam in de zorg zetten zich samen in voor goede zorg

Array

Eerste “Change Day” in Nederland
Donderdag 26 juni is het Change Day in Nederland. Op die dag is er aandacht voor de duizenden mensen werkzaam in de zorg die iedere dag klaar staan om anderen te helpen. Zij inspireren elkaar met beloften. Ook staatssecretaris Van Rijn doet op 26 juni een belofte in het kader van Change Day. Er zijn die dag door het hele land activiteiten gepland.

In aanloop naar deze dag hebben honderden zorgmedewerkers een belofte gedaan op changedaynederland.nl.
Change_Day_NederlandMet de beloften laten zij zien wat zij zelf doen en willen doen om de zorg in Nederland nog beter te maken. Op die manier inspireren zij anderen om ook te zorgen voor goede zorg. 26 juni worden deze beloftes al zichtbaar door verschillende initiatieven van zorginstellingen door heel Nederland.

Change Day is een initiatief uit Engeland, dat inmiddels is overgenomen door andere landen, waaronder Australië, Canada, Zweden en Ierland. In Nederland heeft het Zorginstituut het initiatief voor Change Day genomen.

De ambassadeurs en initiatiefnemers van Change Day Nederland:

  • Marieke Schuurmans, hoogleraar Verpleegkunde en hoogste onafhankelijke adviseur van de minister van Volksgezondheid
  • Diana Delnoij, hoofd Kwaliteitsinstituut van Zorginstituut Nederland
  • Jan Kimpen, voorzitter Raad van Bestuur UMCU
  • Henk Bakker, voorzitter Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen