Jan-Jaap de Haan nieuwe directeur Cedris

Array

cedrisDit is een origineel bericht van CEDRIS

Jan-Jaap de Haan (39) wordt per juli de nieuwe directeur van Cedris, de branchevereniging van de sociale werkvoorzieningsbedrijven. De Haan was eerder o.a. wethouder Cultuur, Werk en Inkomen in Leiden en beleidsmedewerker bij de VNG. Als wethouder was hij lid van de commissie Werk en Inkomen van de VNG en nam hij namens de VNG deel aan de besprekingen met het kabinet over de Participatiewet.

De Haan heeft als wethouder veel kennis en ervaring opgedaan met de sociale werkvoorziening en de transitie die de branche momenteel doormaakt. De branche staat aan de vooravond van grote veranderingen door de komst van de Participatiewet. Sociale werkvoorzieningsbedrijven zullen op een nieuwe manier een brugfunctie vervullen tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers.

De Haan volgt Marleen Damen op die kort geleden de overstap maakt naar de functie van wethouder Werk en Inkomen, Wijken en Financiën in Leiden.

Cedris is de branchevereniging van zo’n 90 sociale werkvoorzieningsbedrijven. SW-bedrijven ondersteunen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan de slag te komen. In beschut werk of bij een gewone werkgever. Er werken ongeveer 100.000 mensen in of via de sociale werkvoorziening. Voorzitter van Cedris is Job Cohen.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen