Univé Paludanus Prijs: 10.000 euro voor kwaliteitsverbetering in de zorg

Array

paludanus-logo-univeUnivé Zorg reikt dit jaar alweer voor de 16e keer de Univé Paludanus Prijs uit. Deze prijs – een geldbedrag van 10.000 euro – is bedoeld voor een organisatie of persoon die met een project een zichtbare bijdrage levert aan een kwaliteitsverbetering van de zorg. De inschrijftermijn voor de prijs is vanaf vandaag geopend.

Univé Zorg heeft de Paludanus Prijs in het leven geroepen met als de doel de kwaliteit van de gezondheidszorg een impuls te geven. Het gaat hierbij om verbeteringen die patiënten en cliënten zelf kunnen ervaren. Veel initiatieven op zorggebied zijn voor buitenstaanders nauwelijks zichtbaar. Univé Zorg wil hierin met deze prijs verandering brengen.

De Univé Paludanus Prijs bestaat – naast uit het bedrag van 10.000 euro – uit een professionele film over het project en een onderscheiding. Personen en organisaties uit de de volle breedte van het zorgveld kunnen zich inschrijven. Dit is mogelijk tot uiterlijk maandag 19 januari 2015. In maart 2015 worden de genomineerden bekendgemaakt. De prijsuitreiking staat op 20 april op het programma.

Eerdere winnaars van de Univé Paludanus Prijs zijn onder meer Buzz Buddy van Stichting Cavent te Oud Beijerland (2013), TINZ van TINZ Netwerk Dementie Friesland (2012) en de niet-chirurgische behandeling van morbide obesitas van VieCuri Medisch Centrum te Venlo (2011).

Voor meer informatie over deelname en voorwaarden: www.unive.nl/paludanusprijs

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen