PvdA-congres: Motie tegen inperking vrije artsenkeuze verworpen

Array

Een meerderheid van de PvdA-leden heeft zondag tijdens het partijcongres in Utrecht een motie tegen de inperking van de vrije artsenkeuze verworpen. Het partijbestuur had de leden geadviseerd tegen de motie te stemmen. Volgens de partijtop vraagt de motie de Tweede Kamerfractie iets dat ”feitelijk onmogelijk is”.

In de huidige zorgverzekeringswet is al opgenomen dat zorgverzekeraars niet-gecontracteerde zorg niet volledig hoeven te vergoeden als de verzekerde een goedkopere, zogeheten naturapolis heeft, aldus het partijbestuur.

vrij keusVolgens Duivesteijn hebben de leden niet met veel enthousiasme tegen gestemd. Hij denkt dan ook niet dat een meerderheid van de leden zich achter de inperking schaart, maar de motie toch hebben verworpen uit bestuurlijke overwegingen. Dat zei Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn zei na afloop van de stemming. “Het is teleurstellend dat de PvdA deze uitspraak heeft gedaan.”
Duijvestijn blijft echter voorstander van de wettelijke verankering van het recht om je eigen arts te kiezen. De andere PvdA-senator, Marijke Linthorst, die ook tegen het wetsvoorstel stemde herhaalde zondag haar “eigen afweging” te maken als zij het wetsvoorstel opnieuw moet beoordelen. Alleen verzekerden met een duurdere restitutiepolis behouden het recht op een volledige vrije artsenkeuze.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen