Website helpt bij “Neusspray verslaving”

Array

Stoppenmetneusspray.nl is opgezet om mensen te helpen die moeite hebben om het langdurig gebruik van xylometazoline neusspray af te leren. Klik op de tabbladen voor meer informatie omtrent neusspray verslaving en praktische tips.

“Neussprayverslaving” komt zeer regelmatig voor. Het heeft echter niets te maken met bijvoorbeeld alcohol of drugsverslaving. Het is verder belangrijk  dat we het hier over vrij verkrijgbare neussprays met de werkzame stof Xylometazoline of oxymetazoline gaat (bekende merknamen: Otrivin, Nasivin).

neussprayHet gaat  om wat voor middel er in de neusspray zit, wat vrij logisch is, maar toch vaak voor verwarring zorgt. Niet alle neussprays zijn slecht. Zout water spray is prima en onschadelijk voor langdurig gebruik. Neussprays op doktersrecept bevatten vaak middelen voor preventie en zijn daarom vaak voor langdurig gebruik. Dit is dus geen neussprayverslaving.

Xylometazoline neusspray wordt gebruikt om bij neusverstopping het slijmvlies af te slinken zodat je beter door de neus kan ademhalen. (klik hier voor meer info) Het is een uitstekend werkend middel voor kortdurend gebruik van maximaal een week. Het kan voor veel verlichting van klachten zorgen, bijvoorbeeld bij verkoudheid. De uitstekende werking is echter ook de valkuil. Doordat het zo goed werkt tegen de neusverstopping wil je er mee door gaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen