Falend ZorgSaam bestuurder Rademacher krijgt gouden handdruk kwart miljoen

Array

Ex-ZorgSaam bestuurder Paul Rademacher krijgt gouden handdruk van 238.000 euro, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Rademacher werd in september ontslagen, omdat hij volgens de Raad van Toezicht niet daadkrachtig genoeg bezuinigde.  In 2014 bleek na het ontslag van de topman dat Zorgsaam een verlies van 25 miljoen euro over 2014 te verwachtte en moet 400 werknemers ontslaan.?

inkomensverlies geldUit stukken bij RTL Nieuws blijkt dat Rademacher akkoord ging met zijn ontslag, maar aanspraak maakte op een afkoopsom ter hoogte van één jaarsalaris van bijna een kwart miljoen en een langdurige wachtgeldregeling van vijf jaar doorbetaling van bijna het volledige salaris. Hetgeen het ziekenhuis in totaal 1,25 miljoen euro gaan kosten. Daarom stapte Zorgsaam  naar de arbitragerechter om Rademacher te kunnen ontslaan met een vergoeding van maximaal 75.000 euro.

Volgens de zorginstelling heeft de ex-topman zich schuldig gemaakt aan financieel wanbeheer. De arbitragerechtbank oordeelde onlangs dat de topman zijn verplichtingen niet ernstig heeft veronachtzaamd, maar voldoende heeft gefaald om geen recht te hebben op het wachtgeld. Het bijna failliete Zorgsaam moet hem nu een afkoopsom van 238.740 euro betalen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen