Master Medical Informatics op 1

Array

De master Medical Informatics van AMC-UvA heeft in de Keuzegids hoger onderwijs een uitstekende beoordeling gekregen: ‘Ben je medisch geïnteresseerd, dan is de UvA een aanrader.’
Veel scholieren, studenten en hun ouders gebruiken de Keuzegids (voor hbo, wo en mbo) als leidraad bij hun studiekeuze. In de net verschenen Keuzegids voor het hoger onderwijs komt de masteropleiding Medical Informatics van AMC-UvA uitstekend uit de bus. De keuzegids vergelijkt verschillende opleidingen Informatiekunde. Van de negen fulltime masteropleidingen met een informatiekundige signatuur aan de Nederlandse universiteiten neemt de AMC-UvA master Medical Informatics met de master Business Information Systems van de TU Eindhoven een gedeelde eerste plaats in.

digitaal binairUitzonderingen
Over de kwaliteit van de opleidingen zegt de Keuzegids: ‘Veel masters informatiekunde lijken te lijden aan een kwaal die we meer zien bij sterk interdisciplinaire opleidingen: studenten vinden de programma’s inhoudelijk zwak. Bij de wo-masters zijn er echter drie uitzonderingen. De Open Universiteit, Eindhoven en de medische master van de UvA krijgen niet alleen complimenten voor de inhoud, maar krijgen ook bovengemiddelde waardering voor de docenten, de praktijkgerichtheid, wetenschappelijke vorming en de communicatie.’

Bijzonder aan Medical Informatics (en de bachelor Medische Informatiekunde) is volgens Monique Jaspers, hoogleraar medische informatiekunde de sterke gerichtheid op de gezondheidszorg. “Andere opleidingen hebben een veel bredere signatuur”, zegt ze. De keuzegids schrijft: ‘Ben je medisch geïnteresseerd, dan is de UvA een aanrader – samen met opnieuw Eindhoven.’

Belangrijke vergelijking
Volgens Jaspers is de Keuzegids een belangrijk vergelijkingsinstrument. “Hij is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête, waar de oordelen van experts over de opleidingen aan worden toegevoegd. Scholieren en vooral ook hun ouders richten zich er sterk op bij hun keuze.”

De masteropleiding Medical Informatics telt nu ruim 40 studenten. De aanmeldingen voor Medische Informatiekunde blijven stijgen; vorig jaar begonnen er zo’n 50 studenten. Op de bachelordagen waren onlangs 200 belangstellenden. Jaspers: “Het aantal vooraanmeldingen – de inschrijving sluit op 1 mei – ligt nu alweer hoger dan vorig jaar. Dus het gaat heel goed.”

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen