Sealed Air opent nieuw Europees hoofdkantoor in Utrecht

Editorial
Nederland, bekend als vestigingsplaats voor veel vooruitstrevende internationale bedrijven, is een nieuw Europees hoofdkantoor rijker. Sealed Air – wereldwijd leider in productbescherming, voedselverpakking en hygiëne – opende op woensdag 18 november 2015 zijn deuren in Utrecht. De officiële opening van het compleet gerenoveerde, moderne pand vond plaats in het bijzijn van ruim honderd klanten, journalisten en professionals uit de sector. Ook Jerome Peribere, CEO van Sealed Air, en Ilham Kadri, President van Sealed Air Diversey Care, waren aanwezig.

Tijdens de officiële opening kwamen onder anderen sprekers als Pim van den Berg, gedeputeerde van de provincie Utrecht, Jeroen Nijland, Commissaris Buitenlandse Investeringen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Patrick Mikkelsen, Executive Director van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland (AmCham), aan het woord. Allemaal benadrukten zij het belang van Sealed Air’s langdurige verbinding met Nederland en de rol die het Nederlandse zakenleven heeft gespeeld in het succes van Sealed Air.

Als onderdeel van de opening kregen gasten tevens een voorproefje van de laatste innovaties van de drie afdelingen van Sealed Air. Dit waren onder andere Darfresh ON Tray en Enduro Power van Food Care, E-Cube en Korrvu Select van Product Care, en de Diversey Care Pro Series- en TASKI Swingobot-schoonmaakrobots.

Ziekenhuismarkt en gezondheidszorg
Diversey Care, onderdeel van Sealed Air is wereldwijd toonaangevend in voedselveiligheid en hygiëne en heeft daarmee ook een toonaangevend rol in de ziekenhuismarkt en voor zorginstellingen.

Handen wassen is de belangrijkste manier om verspreiding van infecties te voorkomen
Ongewassen of slecht gewassen handen kunnen schadelijke bacteriën overbrengen. The Centre of Disease Control and Prevention (CDC) schat dat één op de drie mensen niet hun handen wast na het gebruik van het toilet. Door dit risicovolle gedrag kunnen ernstige ziekten worden overgebracht. Met goede handhygiëne worden vuil en verontreiniging, dat bacteriën en schadelijke stoffen bevat, verwijderd. Het schoonmaken van uw handen voorkomt ziektes en kan in sommige gevallen levens redden. Bovendien dragen schone, fris uitziende en geurende handen bij aan de algemene sociale acceptatie.

Sealed Air heeft onder andere goede handhygiëne als focus voor de verbetering van infectiepreventie. In de praktijk is goede hand hygiëne en oppervlakte reiniging één van de meest krachtige instrumenten in de strijd tegen gezondheidszorggerelateerde infecties oftewel Healthcare Acquired Infections (HAI).

Goede oppervlaktereiniging
Desinfectiemiddelen zijn zeer effectief tegen een breed spectrum van bacteriën en virussen, maar overmatig gebruik van desinfectiemiddelen is onnodig en niet kosteneffectief. Diversey adviseert om het gebouw dagelijks grondig te reinigen met een kwalitatief hoogwaardig reinigingsmiddel met bijzondere aandacht voor oppervlakken die vaak worden aangeraakt. Desinfectie kan dan worden beperkt tot oppervlakken die een hoog risico op besmetting met zich meebrengen.

Onlangs nog heeft Diversey Care heeft meer dan een half miljoen euro geïnvesteerd in haar nieuwe lab, dat optimaal is ingericht voor nieuw, innovatief onderzoek op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en infectiepreventie. Daarnaast, heeft Diversey Care zes nieuwe scheikundig ingenieurs, microbiologen en voedselveiligheidsdeskundigen aan zich weten te binden. In Utrecht werkt nu een team van zo’n 300 mensen.

Een van die resultaten van de R&D van Sealed Air, Diversey Care is de productlijn die het bedrijf tijdens de opening lanceerde. SURE natuurlijke reinigingsmiddelen bieden veiligheid en duurzaamheid zonder op prestatie in te leveren.
De ingrediënten zijn afkomstig van suikerbieten, maïs, stro, zemelen en kokos, en bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, parfums, quats, chloor, fosfaat of oxide verbindingen.

23132241512_2fd06a5775_zSURE producten zijn geformuleerd zodat ze tot de laagste gevaren classificatie behoren en handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het reinigen niet nodig zijn**. Met deze lijn van schoonmaakproducten zal het bedrijf ook de markt van de kleine zorginstellingen gaan bedienen. SURE formuleringen voldoen aan eco-certificeringscriteria en de producten zijn, indien van toepassing, EU Ecolabel gecertificeerd (in behandeling)***. En zijn veilig en makkelijk te gebruiken en zonder speciale gebruikerstraining.. Instructiekaarten en eenvoudige, kleurgecodeerde etiketten verzekeren correct gebruik van de producten.

Henk Toering, Country Director Sealed Air Diversey Care Nederland: “We zijn verheugd met de opening van ons nieuwe, Europese hoofdkantoor in Maarssen. Met dit nieuwe, moderne pand vergroten we de werkgelegenheid in de omgeving. En door de flexibele en activiteitsgebaseerde werkplekken, een nieuwe IT-omgeving en een verbeterde communicatie-infrastructuur vergroten we de samenwerking met klanten en andere bedrijven in de regio zoveel mogelijk.”

Ilham Kadri, President Sealed Air Diversey Care: “De opening van ons vernieuwde pand benadrukt hoe Sealed Air bijdraagt aan de circulaire economie. Vanuit Utrecht blijven we, stap voor stap en samen met onze klanten, bezig om een veiligere en gezondere werk- en leefomgeving te creëren.”

“Opening HQ Sealed Air – Diversey Care”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen