Hebben we zelf nog wat te zeggen in de zorg?

Array

8 dec: Politiek Café met o.a. staatssecretaris Martin van Rijn
Elk jaar is het weer raak in december: kiezen we wel/geen andere zorgverzekeraar voor het nieuwe jaar? En welke gevolgen heeft dat, nu de zorgverzekeraar meer macht krijgt? Op dinsdag 8 december gaat het Politiek Café over de belangen en de zeggenschap van patiënten in de zorg. Met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Dianda Veldman, directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

Het Politiek Café vindt plaats achterin Café Dudok in Den Haag, van 20:00-21:30 uur. De toegang is gratis. Heb je als patiënt zelf nog wat te zeggen in de zorg?

De zorgverzekeraar mag straks bepalen naar welke specialist je gaat. Voor je persoonsgebonden budget ben je afhankelijk van de regelingen in jouw gemeente. Artsen voelen zich in de wurggreep van zorgverzekeraars en de overheid blijft sleutelen aan de inhoud van het basispakket en de hoogte van het eigen risico.

Dit gaat allemaal over jouw  gezondheidszorg. Maar hoeveel invloed heb je als patiënt op de gezondheidszorg? Hoe zit de zorgwereld in elkaar en wie gaat waarover? Kies jij liever voor een goedkope verzekering of voor goede zorg? Moet jouw leefstijl van invloed zijn op de hoogte van jouw zorgpremie? Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

unnamedTijdens het Politiek Café op 8 december stellen we de patiënt centraal en gaan we hierover in gesprek met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en Dianda Veldman, directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

In de rubriek De Haagse Zeepkist leest D66-Kamerlid Wassila Hachchi een column voor.

Het Politiek Café wordt geleid door Marcel Bamberg en Joost de Vries.

Foto Van Rijn: Martin Hoogeboom

Praktische gegevens
Wanneer: Dinsdag 8 december
Hoe laat: Van 20.00 – 21.30 uur
Waar: Achterin Café Dudok, Hofweg 1A, Den Haag
Toegang: Gratis
Aanmelden: via het aanmeldformulier of via een mail naar [email protected]

Meer informatie: www.prodemos.nl/Agenda/PC8

Bron: ProDemos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen