Onderzoek naar keuzevrijheid in de zorg

0
2788

De Nederlandse gezondheidszorg wordt beschouwd als een van de beste van Europa. Toch is er ruimte voor verbetering. De gezondheidszorg in Nederland moet zich opmaken voor grote veranderingen, onder andere door de snel opkomende technologische ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek, behandeling en zelfmanagement. De patient zal hierdoor meer keuzevrijheid krijgen en zal zelf meer betrokken worden bij zijn of haar gezondheid. Het is belangrijk dat we allemaal goed geïnformeerde keuzes kunnen maken. Het betreft immers onze gezondheid. De hoop is dat door meer transparantie verspilling in de ziekenhuiszorg wordt tegengegaan en dat consumenten baas worden over eigen zorg en meer keuzevrijheid krijgen. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mensen mee doen aan het Nationaal Zorg Onderzoek.

keuzevrijheidVia www.nationaalzorgonderzoek.nl , kan iedereen meedoen  Het onderzoek duurt 5 minuten en omvat vragen omtrent kwaliteit, ervaringen, informatiebehoefte, digitalisering en wensen van zorgconsumenten. Het is de bedoeling dat deze informatie gebruikt wordt om verbeteringen in de zorg te bewerkstelligen, en de keuzevrijheid van patiënten groter te maken.

 

Vorig artikelSchippers blij met nieuw elan in ggz
Volgend artikelArtsen: minister moet haast maken met vergoeding vaccins ouderen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.