VGZ en GGzE gaan samen op zoek naar nieuwe kansen”

Innovatiebijeenkomst zorg GGz
Innovatie in de geestelijke gezondheidszorg. Dromen én ervaringen op dit gebied stonden centraal tijdens een levendige inspiratiebijeenkomst op 1 februari in Eindhoven. Ruim 30 medewerkers van GGzE en VGZ wisselden in workshops van gedachten over zaken als eHealth en co-creatie.

Initiatiefnemer GGzE wilde daarbij graag de ervaringen met haar ‘innovatieve reis’ delen. Zo konden de medewerkers van de zorgverzekeraar een kijkje nemen in de keuken van het eHealth laboratorium (E-lab) van GGzE.

Ze kregen uitleg over verschillende apps en ontwikkelingen op het gebied van eHealth. Een extra dimensie daarbij was de aanwezigheid van de behandelaren en de cliënten. Dit sluit naadloos aan bij de missie van GGzE om mensen te laten groeien, ‘uitgaande van een community voor mentale kracht, in plaats van een geestelijke gezondheidszorgorganisatie.’

Co-creatie
De medewerkers van de VGZ vonden de verschillende voorbeelden van co-creatie boeiend en inspirerend. Adriaan Baan, manager GGZ bij VGZ: “Wij zijn druk bezig te onderzoeken wat eHealth kan betekenen in de behandeling van cliënten. Daarom is het bijzonder waardevol ook van hen zelf te horen wat zij ervan vinden als de behandeling wordt ondersteund door eHealth.” Voor Erik Lubbers, senior inkoper bij VGZ, bieden de ervaringen perspectief om informatie- en communicatietechnologie meer ruimte te bieden als middel van nieuwe zorg.

De sessie was voor de deelnemers voor herhaling vatbaar. “Er is een mooie basis gelegd om elkaar in de nabije toekomst nog beter te vinden,” aldus Harm Draad, marketeer bij GGzE. Wat GGzE directeur Marieleen Bouts betreft kan het initiatief nog breder getrokken worden naar andere bij het zorgvernieuwingsproces betrokken partijen. “Samen op zoek naar nieuwe kansen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen