TSN Thuiszorg failliet verklaard

Array

TSN Thuiszorg die eind november al uitstel van betaling kreeg is nu formeel failliet verklaard door de rechtbank Overijssel. TSN heeft 12.000 medewerkers en meer dan 40.000 cliënten en is daarmee de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland.

De NOS heeft zaterdag al gemeld dat vandaag het doek definitief zou vallen. Buurtzorg Nederland en enige andere thuiszorgorganisaties hebben de afgelopen weken een deel van de klanten en medewerkers overgenomen.

TSN Thuiszorg gaat de komende zes weken gewoon door met de dienstverlening aldus de curator en de salarissen worden de betaald door het UWV. Gesprekken en onderhandelingen met gemeenten en overnamekandidaten gaan gewoon door. Circa 4500 werknemers hebben inmiddels zicht op een baan en volgens de curator is er goede hoop dat dit er de komende weken meer worden.

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS heeft laten weten de gang van zaken nauwgezet te volgen. Volgens Van Rijn is er nu een duidelijke deadline. “Wethouders zijn wettelijk verplicht om voor alle cliënten de continuïteit van thuishulp goed te regelen en over zes weken moet voor alle TSN cliënten in heel Nederland duidelijk zijn hoe hun thuishulp doorloopt en voor werknemers helderheid of en hoe hun werk doorloopt.”

Volgens BTN kenmerkt het de tragische periode waarin de thuiszorg verkeert. “Het onderstreept het faillissement van “, aldus TSN bestuurder Hans Buijing.

BTN, de brancheorganisatie voor de thuiszorg, die vanaf het begin niet blij was met de overname van een deel van de thuiszorg door Buurtzorg Nederland concludeert dat het faillissement het gevolg is van het beleid van staatssecretaris van Rijn en verwijt hen concurrentievervalsing.

TSN kwam in de problemen door bezuinigingen en te lage tarieven van gemeenten en kon de rekeningen niet meer betalen.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen