VUmc wint Tangram Effectiviteitsprijs 2016

Videopitch beste idee
Op maandag 30 mei is de Tangram Effectiviteitsprijs uitgereikt aan VUmc. De award is gewonnen door VUmc voor het insturen van het beste effectiviteitsverhogende idee op het gebied van de functionaliteit van de Tangram recruitment software. Het winnende idee is om sollicitanten de mogelijkheid te bieden zichzelf te presenteren door middel van een videopitch.

De inzet van een videopitch maakt het mogelijk om het sollicitatieproces efficiënter en sneller in te richten. Daarbij sluit de nieuwe functionaliteit goed aan bij de huidige trend in de arbeidsmarkt, waarbij een videopresentatie steeds vaker onderdeel is van de sollicitatieprocedure.

Wessel Haytink, manager Werving & Selectie VUmc, is enthousiast over het winnen van de Effectiviteitsprijs. “Bij VUmc solliciteren jaarlijks gemiddeld 10.000 personen. De sollicitatieprocedure proberen we zo effectief mogelijk uit te voeren. Met behulp van de ingezonden video’s kunnen we nu kandidaten sneller beoordelen en krijgt de kandidaat meer ruimte om zich te onderscheiden en zijn persoonlijkheid te tonen.”
De nieuwe functionaliteit is inmiddels in gebruik genomen door VUmc. De eerste reacties zijn positief. Door deze toevoeging aan de Tangram recruitment software krijgen ook andere klanten van Tangram, ruim 300 recruitmentbureaus en HR afdelingen, de mogelijkheid om hun sollicitatieprocedure aan te vullen met een videopresentatie.

Tangram realiseerde deze functionaliteit voor VUmc in samenwerking met Flipbase. Een uitleg van de werking is te zien in een video op: https://www.tangram.nl/vumc2016

Bron: VUmc