De Friese Wouden start met automatische kilometerberekening voor ambulante medewerkers

Array

Lagere administratieve druk in thuiszorg door nieuwe module in Careware van helpLine.
Met een nieuwe module in het softwareplatform Careware van zorgICT-aanbieder helpLine berekenen ambulante medewerkers van De Friese Wouden vanaf vandaag automatisch de gereden kilometers. Dit levert een forse vermindering van de administratieve last op bij de thuiszorgorganisatie. Per medewerker wordt een tijdswinst van een aantal uren per maand behaald.

Verminderen papierwinkel en administratieve last

Gerlof Miedema, informatiemanager bij De Friese Wouden: “Alle afgelegde kilometers registreerden we vroeger op papier. Er zijn bij ons 1500 ambulante medewerkers werkzaam in de zorg. Dit leverde een behoorlijke stapel kilometerbriefjes op. Dat verdwijnt volledig met de automatische kilometerberekening in Careware en we besparen zo veel tijd. Niet alleen moesten de medewerkers de briefjes per rit invullen, teamleiders controleerden deze stuk voor stuk en onze salarisadministrateurs moesten deze papierwinkel vervolgens verwerken. Dat was heel arbeidsintensief. Om het probleem digitaal op te lossen schakelden we de hulp van helpLine in. Gezamenlijk hebben we de module zoals deze nu staat ontworpen.”

 
Meer tijd voor zorg
“De automatische kilometerberekening is volledig geïntegreerd met ons registratie- en planningsplatform Careware”, vertelt Hereward Burgers, managing director van helpLine. “De module toont van adres naar adres een specificatie met het aantal gereden kilometers. Registraties die niet gedeclareerd mogen worden zoals woon- werkverkeer kan de medewerker uitsluiten van de berekening. Ook de vergoeding die bij de ritten hoort verschijnt op het scherm en kan direct uitbetaald worden. De kans op fouten is nagenoeg nihil. De kilometerberekening is ook ontwikkeld conform de eisen van de Belastingdienst. In tijden van bezuinigingen in de zorg is deze tool zeer waardevol. Het invullen, controleren en doorvoeren gaat nu namelijk geheel automatisch, wat per medewerker een tijdswinst van een aantal uren per maand oplevert. Tijd die weer aan de zorg zelf besteed kan worden.”
 
Efficiënter plannen
Dyon van Gaans, directeur PTV Group Nederland: “Wij leveren het algoritme, onze PTV xServer, om de afstanden te berekenen. Onze bedrijven kennen elkaar al langer omdat helpLine ook de PTV xServer gebruikt voor hun planautomaat, waarmee optimale routes gepland worden. De Friese Wouden en helpLine hebben nu ook onze algoritmes gekozen om de gereden kilometers automatisch te berekenen. Naast de algoritmes komt er heel wat bij kijken voordat je een werkende en gebruiksvriendelijke oplossing hebt. Wat ons betreft haakt helpLine perfect in op de grote behoefte in de zorgmarkt om de administratieve druk te verminderen. Wij zien ze dan ook echt als de planningspecialist in de extramurale zorg.”
Bron: De Friese Wouden
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen