Nieuwe voorlichtingsfilmpjes over maag – en darmklachten

Array

Thuisarts.nl lanceert – de publiekswebsite van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) – in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting een serie van tien voorlichtingsfilmpjes met begrijpelijke en betrouwbare informatie over diverse spijsverteringsziekten en –klachten.

De tien voorlichtingsfilms behandelen variërende thema’s. Verschillende huisartsen geven op heldere wijze uitleg over de oorzaken en klachten, praktische tips en adviezen en de mogelijke behandeling van een bepaalde ziekte of klacht. Bij de ontwikkeling van de filmpjes is de inhoudelijke kennis van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Maag Lever Darm Stichting benut. De filmpjes zijn vanaf vandaag zichtbaar op de websites www.thuisarts.nl en www.maagleverdarmstichting.nl.
De tien thema’s
De gelanceerde filmpjes behandelen de volgende thema’s:
–         Buikgriep
–         Functionele buikklachten bij uw kind
–         Galstenen
–         Diverticulitis
–         Toiletgedrag
–         Reizigersdiarree
–         Klachten aan de anus
–         Poeptraining kinderen
–         Refluxklachten bij volwassenen
–         Refluxklachten bij baby’s
Thuisarts.nl
Thuisarts.nl is de best bezochte onafhankelijke website met informatie over ziekten en gezondheid. een populair platform dat sinds maart 2012 is opgericht en ontwikkeld door het NHG. De website telt maandelijks ongeveer 1,6 miljoen unieke bezoekers. De ruim zeshonderd medische onderwerpen op Thuisarts.nl zijn op de patiënt gerichte vertalingen van wetenschappelijke huisartsenrichtlijnen. Huisartsen gebruiken de website voor hun patiëntenvoorlichting.
Bron: Thuisarts.nl
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen