Nieuwe voorlichtingsfilmpjes over maag – en darmklachten

0
826

Thuisarts.nl lanceert – de publiekswebsite van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) – in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting een serie van tien voorlichtingsfilmpjes met begrijpelijke en betrouwbare informatie over diverse spijsverteringsziekten en –klachten.

De tien voorlichtingsfilms behandelen variërende thema’s. Verschillende huisartsen geven op heldere wijze uitleg over de oorzaken en klachten, praktische tips en adviezen en de mogelijke behandeling van een bepaalde ziekte of klacht. Bij de ontwikkeling van de filmpjes is de inhoudelijke kennis van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Maag Lever Darm Stichting benut. De filmpjes zijn vanaf vandaag zichtbaar op de websites www.thuisarts.nl en www.maagleverdarmstichting.nl.
De tien thema’s
De gelanceerde filmpjes behandelen de volgende thema’s:
–         Buikgriep
–         Functionele buikklachten bij uw kind
–         Galstenen
–         Diverticulitis
–         Toiletgedrag
–         Reizigersdiarree
–         Klachten aan de anus
–         Poeptraining kinderen
–         Refluxklachten bij volwassenen
–         Refluxklachten bij baby’s
Thuisarts.nl
Thuisarts.nl is de best bezochte onafhankelijke website met informatie over ziekten en gezondheid. een populair platform dat sinds maart 2012 is opgericht en ontwikkeld door het NHG. De website telt maandelijks ongeveer 1,6 miljoen unieke bezoekers. De ruim zeshonderd medische onderwerpen op Thuisarts.nl zijn op de patiënt gerichte vertalingen van wetenschappelijke huisartsenrichtlijnen. Huisartsen gebruiken de website voor hun patiëntenvoorlichting.
Bron: Thuisarts.nl