Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen vraagt nieuw kabinet om zorgakkoord

0
1165

Een zorgakkoord tussen de overheid en de geneesmiddelensector. Dat is een belangrijk aandachtspunt voor een nieuw kabinet, schreef de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen donderdag in een brief aan informateur Edith Schippers

Nederland zou, net als bijvoorbeeld Ierland en België, zeer gebaat zijn bij een zorgakkoord tussen overheid, medische sector, verzekeraars, patiëntorganisaties en de geneesmiddelensector. Dat waarborgt innovatie, betaalbaarheid en de toegang tot nieuwe veelbelovende behandelingen in de toekomst, schrijft de Vereniging.

Behandeling op maat

In de brief vraagt de geneesmiddelensector ook aandacht voor behandeling op maat, het centrale thema van haar in maart verschenen Geneesmiddelenagenda. ‘Maak behandeling op maat beter mogelijk, door een betere regie van de overheid op patiëntregisters’, is een van de aanbevelingen. Daarbij hoort ook de inzet van slimme diagnostiek, door aanpassing van de financiering.

Nieuw platform

Verder vraagt de Vereniging het nieuwe kabinet om meer investeringen in research & development van innovatieve geneesmiddelen in Nederland.
Een nieuw platform geneesmiddelenontwikkeling kan de publiek-private samenwerking bij geneesmiddelenontwikkeling een impuls geven, staat in de brief.

Brief aan informateur
Geneesmiddelenagenda 

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Vorig artikelTransparantie over toestemming patiënt Landelijk Schakelpunt
Volgend artikelThemajournaal IVM “Medicatieoverdracht, gebruik LSP”
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.