Unieke app om kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut te verbinden

Array

Het KPN Mooiste Contact Fonds en de Stichting Papageno gaan samen een unieke app ontwikkelen om kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut te verbinden. De Stichting Papageno wil nóg meer kinderen met autisme uit hun isolement te halen.
Nederland telt volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme 190.000 mensen met autisme. Veel kinderen met autisme vinden het moeilijk om zelf initiatief te nemen tot sociaal contact. Door middel van muziektherapie bereikt Stichting Papageno al 20 jaar kinderen met autisme met als doel ze nieuwsgierig te maken en te motiveren tot contact.

Aaltje van Zweden – van Buuren

Aaltje van Zweden – van Buuren, medeoprichter en voorzitter van de Stichting Papageno: “Kinderen met autisme zijn meer dan gemiddeld eenzaam. Met muziektherapie kunnen we deze kwetsbare groep bereiken want muziek stimuleert sociale vaardigheden, geeft zelfvertrouwen en helpt om jezelf te laten zien. Straks kunnen we met de app nóg meer kinderen met autisme helpen. Met muziektherapie en therapeuten én met een online platform waarmee ze ook makkelijker met elkaar in contact kunnen treden. Dat zorgt voor verbinding, ook op afstand, en maakt de samenwerking met het KPN Mooiste Contact Fonds zeer waardevol.”

Muziektherapie

Naast het ontwikkelen van de app zal het KPN Mooiste Contact Fonds de Stichting Papageno ook ondersteunen met een financiële bijdrage zodat nog eens 150 kinderen muziektherapie kunnen volgen.

Het KPN Mooiste Contact Fonds is in 2007 door KPN opgericht als een onafhankelijke stichting met als doel eenzaamheid in Nederland te helpen bestrijden en een bijdrage te leveren aan het voorkomen van sociaal isolement. Dat gebeurt door projecten te ondersteunen met de inzet van mensen, middelen en geld.

Bron: KPN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen