Corporate organisaties moeten inzetten op bevlogenheid

Array

Studenten van de Hogeschool Windesheim hebben in opdracht van de ‘Week van de Bevlogenheid’ onderzoek gedaan naar de motivatie van de Y-generatie om te kiezen voor een bepaalde werkgever. Uit het onderzoek, met 1134 respondenten, blijkt dat slechts 9% van de respondenten voorkeur heeft voor het werken bij een corporate organisatie.

Corporates blijken niet populair onder studenten, dit klinkt niet hoopgevend. Een overgroot gedeelte kiest voor MKB organisaties. Ook is salaris niet meer de grootste drijfveer om te kiezen voor een bepaalde werkgever.

Bevlogenheid

Bevlogenheid komt voort uit: Het jezelf toegewijd inzetten voor het hogere doel van de organisatie, je betrokken voelen bij het werk, het kunnen opgaan in het werk dat je doet en je hierbij energiek en vitaal voelen.* Welke veranderingen staan werkgevers te wachten wat betreft het aantrekken en behouden van talent? Waar worden de huidige studenten (het talent van de toekomst) bevlogen van? Op 15 juni is het event ‘Succesvol werken aan bevlogenheid‘, waar de resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd. Op 16 juni wordt het onderzoek uitgegeven middels een whitepaper.

Week van de Bevlogenheid

De initiatiefnemers willen met de Week van de Bevlogenheid een landelijke beweging in gang zetten op weg naar de ambitie: ‘In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots’.

Uitkomst onderzoek

Slechts 9% van de 1134 respondenten kiest voor een corporate organisatie. 18% weet nog niet voor welk bedrijf ze gaan kiezen. Het grootste gedeelte van de respondenten, namelijk 52% gaan voor middel- en kleine bedrijven. Het belang van on-the-job bevlogenheid leeft onder de studenten. Zo zoekt 57% een baan waar ze actief worden ingezet op wat ze goed kunnen én leuk vinden om te doen. 22% vind teamgeest en sociale ondersteuning en betrokkenheid zeer belangrijk, en 38% vindt belangrijk dat hun inzet écht bijdraagt aan het hogere doel.

Succesvol werken aan Bevlogenheid

Tijdens de Week van de Bevlogenheid, van 12 t/m 16 juni 2017, worden verschillende deelonderwerpen aangekaart die bijdragen aan meer bevlogenheid op de werkvloer. Donderdagmiddag 15 juni staat in het teken van het event ‘Succesvol werken aan bevlogenheid’ in het AFAS Da Vinci Theater te Leusden.

Kom  naar het event ‘Succesvol werken aan bevlogenheid’ en verneem als eerste de bevindingen uit dit onderzoek.

Bron: RUG

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen