Philips breidt eHealth aanbod voor mensen met chronische aandoeningen uit door overname van VitalHealth

0
1323
Henk Valk, CEO Philips Benelux en Laurens van der Tang, CEO VitalHealth tekenen voor overname
Henk Valk, CEO Philips Benelux en Laurens van der Tang, CEO VitalHealth tekenen voor overname
Acquisitie versterkt Philips’ positie als aanbieder van geïntegreerde eHealth-oplossingen om de zorg voor zowel patiënt als zorgverlener te verbeteren
  • Overname versterkt Philips’ positie in eerstelijnszorg en regionale zorgnetwerken
  • Uitbreiden aanbod van applicaties ter verbetering van zorg rondom chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie, en kwetsbare ouderen
  • Verbetering van multidisciplinaire samenwerking door zorgverleners rondom patiënt door inzet Regionaal eHealth Platform

Philips heeft vandaag de overname bekendgemaakt van VitalHealth, een toonaangevende Nederlandse aanbieder van eHealth applicaties voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie en voor kwetsbare ouderen. VitalHealth stelt zorgverleners in staat om data-gedreven, gepersonaliseerde zorg te verlenen binnen én buiten zorginstellingen. De slimme eHealth-oplossingen die VitalHealth levert, geven mensen meer inzicht in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening, en stelt hen in staat om online met hun behandelaren en mantelzorgers te communiceren. Daarnaast maakt VitalHealth het mogelijk om zorgverleners multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt, bijvoorbeeld in regionale zorgnetwerken. Verder levert VitalHealth analysefuncties voor inzichten in de totale patiëntpopulatie, om zo de effectiviteit van zorg aan te kunnen tonen. De toevoeging van VitalHealth’s oplossingen aan het Philips portfolio is een volgende stap voor Philips als aanbieder van geïntegreerde zorgoplossingen.
Betere samenwerking in zorgnetwerken essentieel voor value-based healthcare 
“Deze acquisitie helpt ons een totaalpakket van geïntegreerde oplossingen te leveren waarmee data makkelijker door de patiënt en de verschillende zorgverleners kunnen worden gebruikt ten behoeve van betere zorg voor chronisch zieken”, aldus Henk Valk, CEO Philips Benelux. “VitalHealth zal ons helpen om met een uitbreiding van digitale zorgoplossingen een bijdrage te leveren aan de transitie van een volume-gedreven naar een waardegedreven zorgsysteem. VitalHealth’s sterke positie in de eerste-lijnszorg gecombineerd met onze aanwezigheid in de tweede lijn helpt ons bij het leveren van oplossingen voor volledig geïntegreerde regionale zorg.”
“We zijn er trots op dat VitalHealth onderdeel wordt van Philips. Deze overname zal ons helpen onze missie versneld te realiseren: een betere gezondheid voor miljoenen mensen over de hele wereld”, aldus Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth. “Onze eHealth oplossingen vormen een uitstekende aanvulling op het aanbod van Philips. Samen kunnen we de onbetwiste wereldwijde marktleider worden op het gebied van Population Health Management. Bovendien kunnen we de ontwikkeling van onze producten versnellen. Dit is een heel positieve ontwikkeling voor de klanten en medewerkers van VitalHealth.”
Henk Valk, CEO Philips Benelux en Laurens van der Tang, CEO VitalHealth tekenen voor overname
Henk Valk, CEO Philips Benelux en Laurens van der Tang, CEO VitalHealth tekenen voor overname
Population Health Management
Er is behoefte aan een meer holistische en preventieve benadering van de gezondheidszorg, nu zorg deels uit kostenoverwegingen steeds meer buiten het ziekenhuis wordt verleend, onder andere bij patiënten thuis. Population Health Management is een proactieve benadering om de gezondheid van grote patiëntenpopulaties zoals chronisch zieken te verbeteren en de bijbehorende kosten te verlagen. Dit betekent dat patiënten meer mogelijkheden moeten krijgen om zelf actief met hun ziekte om te kunnen gaan. Verder moeten zorgverleners in staat zijn om sneller te identificeren welke mensen aandacht nodig hebben, en informatie makkelijker te delen. Als laatste is het inzichtelijk maken van de effectiviteit van zorg een belangrijk onderdeel van populatiezorg in een waardegedreven zorgsysteem.
Voortbouwend op de overname van Wellcentive in 2016 levert Philips al met succes IT oplossingen voor het importeren, combineren en analyseren van klinische, financiële en declaratiegegevens afkomstig van meerdere ziekenhuis- en zorgsystemen. Het Philips-aanbod bestaat onder meer uit patiënt-programma’s voor monitoring op afstand, het waarschuwen van noodhulpdiensten en medicatiebeheer. VitalHealth beschikt over een succesvolle persoonlijke gezondheidsomgeving die patiënten in staat stelt om een actieve rol te spelen bij het verbeteren van hun eigen gezondheid. VitalHealth biedt tevens een Regionaal eHealth Platform dat zorgverleners de mogelijkheid biedt om patiëntgegevens te integreren met gegevens uit diverse IT systemen, om zo snel inzicht te krijgen in de gehele populatie. De producten en diensten van VitalHealth complementeren de Philips Wellcentive-oplossingen om uitkomsten te verbeteren. De gecombineerde portfolio’s bieden ondersteuning aan zorgverleners bij het identificeren van risicopatiënten en het verlenen van zorg aan deze populaties.
Vanuit het hoofdkantoor van VitalHealth in Ede worden producten en diensten ontwikkeld die worden gebruikt door ruim 100 zorgnetwerken in diverse landen waarmee op dit moment meer dan 130.000 zorgverleners en meer dan 6 miljoen patiënten ondersteund worden, onder andere in Nederland, België, de Verenigde Staten, India, China, Zweden en Duitsland. Het bedrijf is in 2006 opgericht door de Mayo Clinic (Verenigde Staten) en Noaber Foundation (Nederland) en heeft ongeveer 200 medewerkers.
Bron: Philips
Vorig artikelHerkenning meniscusletsel lastig voor huisarts of fysiotherapeut
Volgend artikelGroenLinks wil noodplan zorgpersoneel
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.