Zilveren Kruis verbetert met zorgaanbieders inkoopbeleid Zorg in de wijk

Array

Vandaag lanceert Zilveren Kruis de inkoopprocedure Zorg in de wijk. De driejarige contracten voor wijkverpleging in Zwolle, Utrecht en Ommen-Hardenberg lopen eind dit jaar af. Het inkoopbeleid voor 2019 – 2021 is afgelopen maanden verbeterd in bijeenkomsten met tientallen aanbieders wijkverpleging, 4 ziekenhuizen, huisartsen, Zorgbelang en 3 gemeenten. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: “Nadat vorig jaar de gecontracteerde zorgaanbieders aangaven ondanks de hindernissen door te willen na de driejarige pilot, zijn we op basis van de knelpunten en verbetermogelijkheden aan de slag gegaan. Zo contracteren we meer aanbieders per wijk en stappen we over van populatiebekostiging naar een maandtarief per klant.“

5 doelen

De 5 doelen van deze manier van contracteren zijn een betere coördinatie van zorg, verhogen van kwaliteit, het vergroten van zelfredzaamheid en preventie, meer inzet van innovaties in de zorg en voorkomen van onnodige zorg. Ook in Amsterdam, Almere, Hoogeveen-De Wolden en Hollandscheveld heeft Zilveren Kruis overeenkomsten met een beperkt aantal zorgaanbieders wijkverpleging die gezamenlijk invulling geven aan de doelen van Zorg in de wijk. De zorgaanbieders hebben een overeenkomst van drie jaar met de mogelijkheid om dit te verlengen naar vijf jaar.

Inschrijven voor een contract wijkverpleging in Zwolle, Utrecht en Ommen-Hardenberg kan tot 29 juni 2018.

Bron: Zilveren Kruis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen