Uitbreiding Ronald McDonald Huis Groningen geopend door Edwin Evers

0
929

Mede dankzij de opbrengst van de Evers Staat Op Run in 2017 is de uitbreiding van het aantal gastenkamers in het Ronald McDonald Huis gerealiseerd. Samen met Jos Aartsen, voorzitter van de Raad van Bestuur UMCG is de openingshandeling vandaag door Edwin Evers verricht tijdens de uitzending van Evers Staat Op.

Ronald McDonald Huis Groningen biedt al 28 jaar een tijdelijk thuis aan ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Vanwege een continu hoge bezetting van 90-95% is het Huis met vier gastenkamers uitgebreid wat het aantal op 28 brengt.

Velen, waaronder de leden van de Ronald McDonald Business Breakfastclub (BBC), Radio Noord en supporters van FC Groningen, maakten de uitbreiding mogelijk. De grootste klapper kwam van niemand minder dan Edwin Evers. Hij wist met een sponsorloop in september 2017 ruim € 130.000 bij elkaar te brengen.

Feestelijk ontbijt

De start van het tweede seizoen van de Business Breakfastclub vond plaats in het Ronald McDonald Huis. Het betrof een feestelijk ontbijt op 11 september a.s. waarbij tijdens de uitzending van Evers Staat Op, Radio 538, de nieuwe vleugel geopend werd. De in het Huis logerende ouders Brian en Marjolijn en hun tweejarig dochtertje Hayley hielpen Edwin Evers en Jos Aartsen de openingshandeling te verrichten.

Ronald McDonald Huis Groningen krijgt geen subsidie en kan alleen bestaan dankzij de steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Bron: Ronald McDonald Huis Groningen