IJsselmeerziekenhuizen failliet

Array

De IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk. De MC Groep vroeg eerder deze week surseance van betaling aan. De rechtbank Midden-Nederland heeft het faillissement donderdagochtend uitgesproken. Wat dit in de praktijk betekent voor de patiënten en behandelingen, is nog onduidelijk. De gemeente Lelystad meldt dat het ziekenhuis in elk geval donderdag nog open is.
In een brief aan het personeel meldt de directie dat zorgverzekeraar Zilveren Kruis geld beschikbaar stelt om ‘een voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg te kunnen bieden. De zorg is dus voorlopig gecontinueerd’. De bewindvoerders Frank Nowee en Alice van der Schee van advocatenbureau Van Benthem & Keulen zullen nu als curator verder gaan met de afwikkeling van het faillissement.

Donderdagmiddag om 14.00 uur is er een personeelsbijeenkomst. Daarbij zijn ook vertegenwoordigers van de vakbonden aanwezig.

Doorstart mogelijk

Mogelijk maken de IJsselmeerziekenhuizen een doorstart. Er is een serieuze kandidaat voor een overname van de ziekenhuizen, zegt voorzitter De Bruin van de cliëntenraad. Bij het MC Slotervaart wordt geen overname verwacht.

MC Slotervaart niet failliet

Het MC Slotervaart in Amsterdam is nog niet failliet verklaard, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft dezelfde eigenaren als de IJsselmeerziekenhuizen en vroeg deze week ook uitstel van betaling aan. Dat verzoek wordt echter behandeld door een andere rechtbank.

Geen doorstart voor Slotervaart verwacht

De afdeling spoedeisende hulp werd na het verzoek om uitstel van betaling meteen gesloten. Patiënten die al waren opgenomen konden wel in het ziekenhuis blijven. Ook geplande opnames en afspraken gingen de afgelopen dagen gewoon door.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen