Foto: Christa met haar brief van de koning. Foto 's Heeren Loo.

Een brief van de koning voor Christa

Cliënte schrijft brief omdat door corona zo veel niet mag

Door corona is ’s Heeren Loo- cliënte Christa een beetje bozig op de koning. Zo veel dat niet mag. Zelfs dansen mag ze nog steeds niet. Persoonlijk begeleidster Saskia trok de stoute schoenen aan en schreef met Christa een brief aan Willem-Alexander. En hoe druk de koning in coronatijd ook is, hij schreef een brief terug!

Christa (35) woont al vanaf jonge leeftijd bij ’s Heeren Loo, op woonzorgpark Het Westerhonk. Altijd met veel plezier, maar nu valt het haar zwaar. Want door corona kan ze niet doen wat zij gewend is en zo leuk vindt. Naar haar werk, koffiedrinken in Samen, naar dansen, haar ouders vaak zien en knuffelen, gaat niet door dat rot-corona.

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Christa heeft moeilijk verstaanbaar gedrag en dan is een ander dagritme lastig te begrijpen. Saskia is sinds twee jaar persoonlijk begeleidster van Christa. “We zien dat ze het moeilijk heeft en natuurlijk leggen we alles zo goed mogelijk uit. Maar ja, wie moet je er nu “de schuld” van geven? Premier Mark Rutte is geen autoriteit voor haar, maar de koning wel. Christa vond ook steeds berusting in de uitspraak: “Het moet van koning Willem-Alexander.”


Bozig op de koning

Maar toen zij hoorde dat zij ook in januari nog niet mocht gaan dansen, werd Christa toch een beetje bozig, ook op de koning… Saskia bedacht een oplossing en schreef met Christa een brief aan de koning. “Wij streven naar zoveel mogelijk zelfstandigheid, dus moest Christa zelf haar vraag aan de koning bedenken en ze maakte een prachtige tekening van haarzelf naast Willem-Alexander voor erbij.
Saskia: “Ik moest wel even googelen, want hoe schrijf je zo’n brief en wat zijn adres? Ik verwoordde de duidelijke vraag van Christa: ‘Wanneer gaat alles weer open?’ Christa deed zelf de brief in januari met uitzendkracht Zakaria op de bus. En toen was het stil.”

Verrassing

Wat een verrassing toen Christa een brief kreeg van… de koning! Zakaria heeft de brief samen met Christa gelezen. Op de vraag ‘weet je nog dat je een brief schreef naar Willem-Alexander?’, riep Christa direct: ‘Het is toch niet waar hè?’. Saskia: “Ze straalt al dagen van oor tot oor en is helemaal in de gloria. Ze belde gelijk haar ouders en de brief hangt op haar kast in haar kamer. Heel stiekem zijn Zakaria en ik net zo blij én trots. Zo kunnen we het nog wel even volhouden met z’n allen.”

Foto: Christa met haar brief van de koning ’s Heeren Loo.

Bron: ’s Heeren Loo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen