Wijzigingen in Raad van Toezicht VieCuri Medisch Centrum

De Raad van Toezicht (RvT) van VieCuri Medisch Centrum kent een vernieuwde samenstelling vanaf 1 juni aanstaande. Na zes jaar draagt de heer Bernard Dijkhuizen de voorzittershamer over aan prof. dr. Maas Jan Heineman, die sinds 2018 lid is van de RvT van het ziekenhuis. Dijkhuizen is van grote betekenis geweest om VieCuri financieel te versterken en ruimte te maken voor innovatie van de zorg.

Mevrouw Sien Smeets (advocaat en partner van Het Wetshuys, advocaten en mediators) neemt in de nieuw samengestelde RvT de portefeuille juridische zaken voor haar rekening. De heer Joep Verbugt, in het dagelijkse leven voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Geestelijke Gezondheidszorg regio Eindhoven en De Kempen, treedt eveneens als nieuw lid toe. Smeets en Verbugt kennen beiden de regio Noord- en Midden-Limburg zeer goed. Dat was voor de Raad van Toezicht een belangrijke randvoorwaarde.

Verder wordt de RvT versterkt door de komst van de heer Danny Zonneveld, partner van interim- en detacheringsbureau We4people (ICT en financiën). Hij heeft een rijke achtergrond als toezichthouder in de zorg. Zonneveld buigt zich met name over de financiële portefeuille in de RvT van VieCuri, waarmee hij de heer René Steuns opvolgt die in oktober als RvT-lid stopt.

De drie nieuwe leden vormen samen met voorzitter Heineman en mevrouw Marjolein de Jong de nieuwe RvT van het ziekenhuis. De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van VieCuri zijn zeer verheugd over de komst van de nieuwe leden.

Bron: VieCuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen