Uw persoonlijke beroeps”krant”.

De weg zoeken vinden in de enorme informatiestroom die het internet ons breng is een aardige uitdaging. In toenemende mate starten vanuit verschillende perspectieven initiatieven om de informatievoorziening voor de verschillende doelgroepen op orde te krijgen.

Zo start binnenkort ook acutezorg.nl, een plek waar de informatie rondom de zorg voor acute patient  bellicht zal worden. Een aantal mensen neemt hierin wereldwijd het voortouw.

Een van de voorbeelden voor ons is Bertalan Meskó, (Berci) die veel succes boekt met zijn sites webicina.com en scienceroll.com

Vandaag voegde hij aan de eerste een uiterst effectieve tool aan toe : een verzameling van links en RSS-feeds naar tijdschriften, websites, nieuwspagina’s etc toe : webicina.RSS

RSS biedt u de mogelijkheid dat het nieuws van een specifieke webpagina of organisatie naar U toe komt, in plaats van dat u telkens zelf naar hun pagina moet gaan.

Natuurlijk u kunt RRS gegevens ook prima gebruiken om automatisch de berichten in uw RSS-reader of iGoogle te krijgen.

Onderstaand nog even wat uitleg over wat RSS nu precies is.

Meer over nieuwe media is nog te lezen in deze blogpost.

Het is alvast een mooie preview van wat u kunt gaan verwachten. De verzameling zult u aan treffen in acutezorg.nl zal zijn toegespitst op de acute zorg.

Berci is een van de keynote-sprekers op ons Zorg 2.0 event op 24 maart, meer info ook op de site van AZO. Op die datum zal ook de lancering van acutezorg.nl zijn. Berci zal ook workshops over Virtual Reality for Medicine en over deze RSS service geven.

Lucien Engelen
Hoofd Acute Zorgregio Oost

Dit artikel verscheen eerder ook op www.azo.nl

Recente artikelen