Parnassia Bavo Groep nieuwe aandeelhouder Mentalshare

Array

De Parnassia Bavo Groep is , naast de reeds bestaande aandeelhouders Trimbos-instituut en George Avenue, toegetreden als nieuwe aandeelhouder van Mentalshare. Mentalshare is een maatschappelijke onderneming die eerstelijns psychologische zorg aanbiedt via online zelfhulpprogramma’s (e-mental health). Deze programma’s richten zich op de preventie en behandeling van onder andere depressie, angst, stress en burnout. De e-mental health interventies die worden aangeboden door Mentalshare zijn ontwikkeld door het Trimbos-instituut, in samenwerking met Universiteiten en GGZ-instellingen. De interventies zijn recent wetenschappelijk onderzocht onder de Nederlandse bevolking en bewezen effectief. De interventies worden ingezet in de eerstelijn en door werkgevers, tevens worden de interventies vergoed door de meeste zorgverzekeraars.
Stephan Valk, bestuursvoorzitter van de Parnassia Bavo Groep, neemt als nieuwe commissaris zitting in de Raad van Commissarissen van Mentalshare: ‘We willen als vernieuwende GGZ-instelling vooroplopen, zeker als het gaat om kwaliteit en innovatie in de zorg. Ons aandeelhouderschap in Mentalshare zal hier aan bijdragen,hetcreëertnieuwemogelijkhedenomkennisenexpertisetebundelen.’ JorneGrolleman, directeur Mentalshare: ‘Een prachtige mijlpaal. Dit biedt nieuwe kansen om e-mental health verder te ontwikkelen en breder te verspreiden in de GGZ en daarbuiten.’
De andere aandeelhouders van Mentalshare, het Trimbos-instituut en George Avenue zijn ook verheugd met deze ontwikkeling. ‘Het nieuwe aandeelhouderschap geeft ruimte om meer evidence based e-mental health interventies te ontwikkelen. Dit is van belang, omdat e-mental health effectief psychische klachten vermindert. Ook blijkt het kosteneffectief, omdat de behandelkosten relatief laag zijn. E-mental health kan een oplossing bieden voor het beheersbaar houden van de kosten in de GGZ’, volgens Jan Walburg, voorzitter Raad van Bestuur Trimbos-instituut en voorzitter Raad van Commissarissen Mentalshare. Matthijs Blokhuis, Operational director George Avenue en lid van de Raad van Commissarissen van Mentalshare, vult hierbij aan: ‘E- mental health levert onder meer door de laagdrempeligheid een optimaal maatschappelijk rendement en levert daarmee een grote bijdrage aan de samenleving.’

Bron: Mentalshare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen