Cloud computing kan leiden tot kosten besparingen in zorginstellingen

1
96

Het concept achter cloud computing is eenvoudig: laat applicaties werken door het gebruik van het Internet, zonder de aanschaf, installatie en beheer van eigen servers. De eigen IT-afdeling beperkt zich tot het beheer van de werkplekken, de browser en de Internet connectie. Applicaties, besturingssystemen, servers en netwerk switches vallen onder het zogenoemde cloud en worden beheerd door de externe IT-leverancier. Cloud computing heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele manier van IT-beheer. Cloud computing helpt om als eigen IT-afdeling de slag te maken van het traditionele IT-beheer naar een regie-organisatie. De druk van het draaiende houden van de IT-infrastructuur ligt in de cloud. Er is meer tijd om te focusen op strategische speerpunten.

Upgrades, onderhoud en systeembeheer vinden plaats in de cloud en worden uitgevoerd door de IT-leverancier. Dit scheelt de eigen IT-afdeling de inspanning om al deze werkzaamheden te plannen en in avonden en weekenden uit te voeren.

Eenvoudiger toegang anytime, anywhere.
De cloud staat altijd aan. Dit maakt het eenvoudiger voor zorginstellingen om het nieuwe werken in de kantooromgeving te ondersteunen. Kantoorwerkers hebben op elk moment toegang tot de cloud, dag of nacht. Of het nu via de desktop of het mobieltje is.

Hogere beschikbaarheid.
IT-leveranciers leveren met de cloud een nieuwe dienst. De IT-architectuur is ontworpen om maximale performance en beschikbaarheid te leveren. Uitgevoerd met de nieuwste beveiligingstechnieken. De eigen IT-afdeling kan dit ook bereiken, alleen is het veel lastiger om dit te realiseren met de bestaande, in het eigen rekencentrum aanwezige hardware en software.
Hogere beveiliging.

Voor veel IT-afdelingen is het moeilijk om het niveau van beveiliging en beschikbaarheid te behalen dat door de cloud wordt geleverd. Bijvoorbeeld het maken van afspraken over het aanleveren van nieuwe hardware als er zich een calamiteit voordoet. Dit scheelt in het aangaan van dure contracten.

Sneller nieuwe applicaties in gebruik nemen.
Bij het gebruik van cloud computing, is de hardware en software al geïnstalleerd. Het project kan zich concentreren op het managen van de processen, de verandering, en de inrichting van de software. Dit scheelt in de projectkosten.
Optimalere performance.

De cloud kent dynamisch server capaciteit toe, daar waar de behoefte. Het ene moment is dit meer dan het andere moment. Dit voorkomt de aanschaf van dure servers die een groot deel van de tijd meer capaciteit hebben dan nodig is.

Een ander prijsmodel.
Bij traditioneel IT-beheer is het nodig om vooraf hoge investeringen te doen in licenties, hardware en software. In de cloud wordt betaald voor het gebruik, vaak op basis van een jaarcontract. Dit geeft een betere cash flow en een hogere flexibiliteit.

Lagere kosten.
Het energiegebruik neemt af doordat de hardware in de cloud staat. Er zijn minder vierkante meters nodig voor het eigen rekencentrum.

Bron: Twijnstra & Gudde

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelLagere vergoedingen verzekeraars veroorzaken bijbetaling tandarts
Volgend artikelOei, ik groei! bestaat twintig jaar!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Een groot voordeel voor publieke organisaties is dat ze door inzet van Cloud infrastructuur, kosten kunnen reduceren zonder dat de kwaliteit van dienstverlening ondergeschikt er aan wordt.

    Een mooi voordeel is SpotCloud (http://www.123cloud.nl/cloud-oplossingen/spotcloud/) bijvoorbeeld dat capaciteit kan delen tussen meerdere organisaties zonder dat data onderling wordt uitgewisseld. Hierdoor is privacy gegarandeerd.

    Hiermee snijd de organisatie in kosten, en kan er tegelijkertijd overige organisaties worden geholpen met het invullen van capaciteit problemen.

Comments are closed.