NMT: Onzorgvuldig besluit Kamer beschadigt tandheelkunde

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft de minister gevraagd het experiment vrije tarieven in de mondzorg zo snel mogelijk te beeindigen. De NMT is zwaar teleurgesteld over dit besluit en zal de zorgvuldigheid van dit besluit door een rechter laten toetsen. Dit besluit kent alleen verliezers, ook alle positieve ontwikkelingen voor patienten worden nu afgeremd.

De Tweede Kamer heeft een oordeel geveld op basis van de marktscan van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de eerste drie maanden van 2012. Een marktscan waarvan de NZa zelf heeft aangegeven dat: “een herhaalde meting met meer data over een langere periode nodig is om definitieve conclusies te trekken.” Diverse andere onderzoeken laten juist zien dat er geen kostenstijging is voor de patient. Waarschuwingen van de minister dat nu stoppen onzorgvuldig zou zijn, zijn in de wind geslagen. Tandartsen die tijd, energie en geld gestoken hebben in dit experiment met vrije tarieven worden door deze politici in de kou gezet.

De NMT roept de minister op om de beeindiging van dit experiment zorgvuldig vorm te geven. Zorgvuldig zodat tandartsen een fatsoenlijke kans krijgen om naast de zorg voor hun patienten de praktijkvoering aan te passen.

Bron: NMT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen