Dermatologen Catharina Ziekenhuis Eindhoven ontkennen zonder toestemming praktijk cosmetische chirurgie te hebben opgezet.

Array

De maatschap dermatologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven overweegt juridische stappen tegen de raad van bestuur omdat hun goed naam en eer dusdanig geschaad is dat dit niet zomaar kunnen laten gaan, aldus dermatoloog Gertruud Krekels. Hij zegt zegt dat het management de rekeningen verstuurde en dat iedereen op de hoogte was. Maandag communiceerde het ziekenhuis naar de buitenwereld dat het van plan is om de toelatingsovereenkomst met de hele maatschap dermatologie (vier dermatologen) op te zeggen.
Het ziekenhuis zegt dat de vier dermatologen niet integer zijn geweest, omdat ze in hun nieuwe praktijk patienten contant lieten betalen voor verzekerde zorg en ten onrechte de indruk werd gewekt dat geld naar het ziekenhuis ging terwijl het bij de maatschap terecht kwam. Het ziekenhuis zegt dat patienten zijn gedupeerd.

De praktijk is opgezet als service naar patienten zodat zij niet naar een privékliniek hoeven, legde Krekels uit. Ze erkende dat er in het begin soms contant werd betaald maar ontkent dat er werd betaald voor verzekerde zorg. De maatschap heeft gevraagd om bemiddeling maar dat is afgewezen, zegt de dermatoloog. De dermatologen gaan ervan uit dat de kwestie bij de rechter belandt, maar voorbereidingen zijn nog niet getroffen.

Het ziekenhuis laat dinsdag weten dat de reactie van de dermatologen in strijd is met de uitkomst van de verrichte onderzoeken die als basis dienen voor het voorgenomen besluit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen